23:17 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Για πράξη ασέβειας έκανε λόγο η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, σχολιάζοντας την άρνηση των ΗΠΑ να παράσχουν βίζα σε Ρώσους αξιωματούχους.

Στην καταγγελία ότι οι αμερικανικές αρχές αρνήθηκαν την παροχή βίζας σε Ρώσους αξιωματούχους, οι οποίοι επρόκειτο να παραβρεθούν στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), προχώρησε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, κάνοντας λόγο για «πράξη ασέβειας».

Η Μόσχα, μάλιστα, αρνήθηκε τους ισχυρισμούς της Ουάσιγκτον ότι η άρνηση παροχής βίζας αποτέλεσε ευθύνη των ίδιων των Ρώσων, οι οποίοι δεν κατέθεσαν εγκαίρως τα απαιτούμενα έγγραφα.

«Η αμερικανική πλευρά αναφέρεται σε τεχνικό πρόβλημα, στην προθεσμία για την κατάθεση των εγγράφων. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Τα έγγραφα υποβλήθηκαν εντός της προθεσμίας» δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου, Μαρία Ζαχάροβα.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο ζήτημα αναμένεται να τεθεί και στην κατ’ ιδίαν συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο.

«Πρόκειται για μία ένδειξη ασέβειας των ΗΠΑ προς τα κράτη – μέλη των Ηνωμένων Εθνών» έσπευσε να προσθέσει η Ρωσίδα αξιωματούχος, κάνοντας λόγο για αποτυχία τήρησης των δεσμεύσεων της φιλοξενούσας χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι η 74η Συνέλευση του ΟΗΕ λαμβάνει χώρα στη Νέα Υόρκη από τις 24 έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Σχετικά:

Τούνμπεργκ εναντίον Τραμπ: Η... συνάντησή τους στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ προκάλεσε αντιδράσεις
Σχέδιο ειρήνευσης στον Περσικό Κόλπο θα παρουσιάσει ο Ρουχανί στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
Γενική Συνέλευση ΟΗΕ: Τα θέματα που βρίσκονται στην ατζέντα και οι ομιλίες - κλειδιά
Tags:
ρώσοι διπλωμάτες, διπλωματία, διπλωμάτης, διπλωμάτες, ΟΗΕ, ΟΗΕ, Μαρία Ζαχάροβα, βίζα, Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK