20:05 16 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Ιρανός πρόεδρος συζήτησε με τον Γάλλο ομόλογό του για την κατάσταση στην περιοχή του Περσικού Κόλπου, εν μέσω των τελευταίων εξελίξεων μετά τις επιθέσεις στα διυλιστήρια της Σαουδικής Αραβίας.

Συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν πραγματοποίησε ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ρουχανί, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).

Οι δυο τους συζήτησαν για τα θέματα ασφαλείας στον Περσικό Κόλπο, συμπεριλαμβανομένης και της πρωτοβουλίας της Τεχεράνης για την ασφάλεια στην περιοχή. 

Σημειώνεται ότι η πρωτοβουλία της Τεχεράνης έχει σκοπό τη δημιουργία ενός συστήματος συλλογικής συνεργασίας στην περιοχή του Περσικού Κόλπου με τη συμμετοχή όλων των χωρών της περιοχής. 

Οι Ρουχανί αναμένεται να παρουσιάσει επίσημα τις λεπτομέρειες της πρωτοβουλίας στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ιρανικής προεδρίας για τη συνάντηση που είχαν ο Ρουχανί και ο Μακρόν, επί τάπητος ετέθη και η διμερής συνεργασία των χωρών, πέρα από την κρίσιμη κατάσταση στην περιοχή. 

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ιράν τόνισε στον Μακρόν την ανάγκη να παραμείνουν στην πυρηνική συμφωνία οι χώρες - μέλη. 

Επίσης, αναφέρθηκε και στη δήλωση της Γαλλίας, της Βρετανίας και της Γερμανίας σχετικά με τις επιθέσεις στις πετρελαϊκές εγκαταστάστεις της Σαουδικής Αραβίας, κάνοντας λόγο για αβάσιμες κατηγορίες. 

Σημειώνεται ότι στις 14 Σεπτεμβρίου σημειώθηκαν επιθέσεις σε διυλιστήρια της Aramco. Οι ΗΠΑ έχουν επίσης εκφράσει την εκτίμηση ότι η Τεχεράνη βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις, κατηγορίες που το Ιράν απορρίπτει. 

Tags:
Περσικός Κόλπος, Εμανουέλ Μακρόν, Χασάν Ρουχανί, Ιράν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK