00:26 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κάλεσε σε εξηγήσεις των απεσταλμένο των ΗΠΑ, μετά τις καταγγελίες περί άρνησης παροχής βίζας σε μέλη της ρωσικής αντιπροσωπείας του ΟΗΕ.

Στην κλήτευση του Αμερικανού απεσταλμένου στη Μόσχα προχώρησε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, στον απόηχο των καταγγελιών για την άρνηση της Ουάσιγκτον να παράσχει βίζα σε Ρώσους αξιωματούχους, οι οποίοι επρόκειτο να παραστούν στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ενωμένων Εθνών.

Υπενθυμίζεται ότι η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, έσπευσε να καταγγείλει την άρνηση τη χορήγηση βίζας σε αρκετά μέλη της ρωσικής αντιπροσωπείας.

Η Μόσχα, μάλιστα, αρνήθηκε τους ισχυρισμούς της Ουάσιγκτον ότι η άρνηση παροχής βίζας αποτέλεσε ευθύνη των ίδιων των Ρώσων, οι οποίοι δεν κατέθεσαν εγκαίρως τα απαιτούμενα έγγραφα.

«Η αμερικανική πλευρά αναφέρεται σε τεχνικό πρόβλημα, στην προθεσμία για την κατάθεση των εγγράφων. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Τα έγγραφα υποβλήθηκαν εντός της προθεσμίας» δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου, Μαρία Ζαχάροβα.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο ζήτημα αναμένεται να τεθεί και στην κατ’ ιδίαν συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο.

«Πρόκειται για μία ένδειξη ασέβειας των ΗΠΑ προς τα κράτη – μέλη των Ηνωμένων Εθνών» έσπευσε να προσθέσει η Ρωσίδα αξιωματούχος, κάνοντας λόγο για αποτυχία τήρησης των δεσμεύσεων της φιλοξενούσας χώρας.

Tags:
διπλωματία, διπλωμάτης, διπλωμάτες, ΟΗΕ, πρέσβης, ΗΠΑ, Μόσχα, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK