06:15 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Η 16χρονη ακτιβίστρια από τη Σουηδία, σε μία οργισμένη ομιλία της, επέκρινε τους ηγέτες των κρατών - μελών του ΟΗΕ για έλλειψη δράσης στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Ενοχλημένος από την εικόνα της νεαρής ακτιβίστριας, Γκρέτα Τούνμπεργκ, εμφανίστηκε ο υπουργός Παιδείας της Γαλλίας, Ζαν – Μισέλ Μπλανκέρ, διαμηνύοντας ότι θα πρέπει να «σταματήσει η κατάθλιψη για την κλιματική αλλαγή».

Με αφορμή την ομιλία της 16χρονης από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), ο Γάλλος υπουργός δήλωσε «άγνοια» για το αν η Γκρέτα χειραγωγείται από κάποιους.

Ωστόσο, εμφανίστηκε βέβαιος ότι πρέπει να σταματήσει να είναι τόσο «μίζερη» και να εκπέμπει το αίσθημα της «θλίψης».

«Δεν θα πρέπει να δημιουργήσουμε μία γενιά θλιμμένων ανθρώπων για το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής» επεσήμανε, χαρακτηριστικά. «Αντ’ αυτού πρέπει να ασχοληθούμε με την εξεύρεση εποικοδομητικών λύσεων» έσπευσε να προσθέσει, στο ίδιο πλαίσιο.

Υπενθυμίζεται ότι η Γκρέτα, σε μία οργισμένη ομιλία, κατηγόρησε τους ηγέτες των κρατών – μελών του ΟΗΕ ότι «της κλέβουν τα όνειρα και την παιδικότητά της».

​Πάντως, ο Μπλανκέρ παραδέχθηκε ότι η νεαρή κοπέλα τού προκαλεί το αίσθημα της συμπάθειας και της επαγρύπνησης. «Συμπάθεια επειδή η αιτία (σ.σ. της οργής της) είναι καλή. Αλλά πρέπει να μείνουμε μακριά από τα κλάματα».

Τη Δευτέρα, η Γκρέτα, μαζί με ακόμη 15 νεαρούς ακτιβιστές, κατέθεσαν επίσημη διαμαρτυρία στην Επιτροπή του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού, καταγγέλλοντας την έλλειψη δράσης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Σχετικά:

Το tweet του Τραμπ για την Γκρέτα Τούνμπεργκ: «Φαίνεται ένα χαρούμενο νέο κορίτσι»
Tags:
κλίμα, ακτιβισμός, ακτιβιστές, Γαλλία, ΟΗΕ, ΟΗΕ, κλιματική αλλαγή, Γκρέτα Τούνμπεργκ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK