15:36 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Οι εξελίξεις στα Στενά του Ορμούζ (64)
0 0 0
Βρείτε μας

Σύμφωνα με στοιχεία της υπηρεσίας «TankerTrackers», το «Stena Impero» δεν βρίσκεται πλέον αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Μαντάρ Αμπάς, στο Ιράν.

Από το ιρανικό λιμάνι του Μαντάρ Αμπάς φέρεται να έχει αποπλεύσει το βρετανικό τάνκερ «Steno Impero», το οποίο τελούσε υπό «κράτηση» τους τελευταίους δύο μήνες, εν μέσω της διπλωματικής έντασης μεταξύ Τεχεράνης και Λονδίνου.

Σύμφωνα με την υπηρεσία «TankerTrackers», η δορυφορική απεικόνιση καταδεικνύει ότι το «Stena Impero» δεν βρίσκεται πλέον αγκυροβολημένο στο λιμάνι.

​​Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση από τις αρχές της Τεχεράνης.

Υπενθυμίζεται ότι το πετρελαιοφόρο πλοίο είχε κατασχεθεί από τους Φρουρούς της Επανάστασης στις 19 Ιουλίου, στο Στενό του Ορμούζ. Οι ιρανικές αρχές είχαν προχωρήσει στην κίνηση αυτή, κάνοντας λόγο για παραβίαση της διεθνούς ναυτιλιακής νομοθεσίας.

Το συγκεκριμένο συμβάν είχε λάβει χώρα μόλις δύο εβδομάδες μετά την κατάσχεση του ιρανικού τάνκερ «Grace 1» από τις βρετανικές αρχές, στο Γιβραλτάρ, λόγω της φερόμενης παραβίασης των ευρωπαϊκών κυρώσεων εις βάρος της Δαμασκού.

Τελικά, το ιρανικό πλοίο αφέθηκε ελεύθερο στις 19 Αυγούστου, αφού οι τοπικές αρχές έλαβαν εγγυήσεις ότι το φορτίο του τάνκερ δεν θα παραδοθεί στη Συρία.

Θέμα:
Οι εξελίξεις στα Στενά του Ορμούζ (64)

Σχετικά:

Ιρανικό ΥΠΕΞ: Το βρετανικό τάνκερ «Stena Impero» θα απελευθερωθεί σε μερικές ημέρες
Το Stena Impero είναι πιθανό να απελευθερωθεί άμεσα
Ελεύθερο να αποπλεύσει το βρετανικό τάνκερ «Stena Impero»
Tags:
κατάσχεση, Τεχεράνη, Βρετανία, Μεγάλη Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιράν, πλοίο, πετρελαιοφόρο, τάνκερ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK