12:13 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την πρόθεση των ΗΠΑ να μην εισέλθουν σε μια ατέρμονη πολεμική επιχείρηση σε διάφορα μέρη του πλανήτη εξέφρασε o Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο αμερικανικός στόχος δεν είναι να συμμετάσχουμε σε «ατελείωτους πολέμους» σε όλο τον κόσμο, δήλωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών την Τρίτη.

«Σε όλο τον κόσμο το μήνυμά μας είναι σαφές: ο στόχος της Αμερικής είναι η διάρκεια, ο στόχος της Αμερικής είναι η αρμονία και ο στόχος της Αμερικής είναι να μην συνεχίσει τους ατέρμονους πολέμους, πολέμους που δεν τελειώνουν ποτέ», δήλωσε ο Τραμπ.

Ο Τραμπ πραγματοποίησε την ομιλία του στην 74η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών που ξεκίνησε στις 17 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, με την πρώτη ημέρα της συζήτησης σε επίπεδο ηγετών να διεξάγεται σήμερα.

Η δήλωση έρχεται εν μέσω τεταμένης κατάστασης στη Μέση Ανατολή.

Στις αρχές του μήνα, τοπικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ενημέρωσε τον Τραμπ για ένα «ευρύ φάσμα στρατιωτικών επιλογών» με τι οποίες θα μπορούσε να απαντήσει στις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της Σαουδικής Αραβίας, τις οποίες η Ουάσιγκτον αποδίδει στο Ιράν.

Οι εναλλακτικές επιλογές περιλαμβάνουν κατάλογο πιθανών στόχων εναέριων πληγμάτων εντός της χώρας, αλλά και άλλες μη στρατιωτικές επιλογές.

Tags:
Σαουδική Αραβία, Ιράν, Γενική Γραμματεία του ΟΗΕ, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ΟΗΕ, πόλεμος, ομιλία, ΟΗΕ, Ντόναλντ Τραμπ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK