14:58 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Οι εξελίξεις στα Στενά του Ορμούζ (64)
0 0 0
Βρείτε μας

Το πετρελαιοφόρο πλοίο είχε κατασχεθεί από τους Φρουρούς της Επανάστασης στις 19 Ιουλίου, στο Στενό του Ορμούζ. Οι ιρανικές αρχές είχαν προχωρήσει στην κίνηση αυτή, κάνοντας λόγο για παραβίαση της διεθνούς ναυτιλιακής νομοθεσίας.

Αντιμέτωπο με συγκεκριμένες κατηγορίες παραμένει το βρετανικό τάνκερ «Stena Impero», το οποίο το πρωί της Τρίτης φέρεται να απέπλευσε από το Ιράν.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Sky News Arabia», το οποίο επικαλείται πηγές του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, παρότι η απελευθέρωση του «Stena Impero» έχει ολοκληρωθεί, το βρετανικό τάνκερ εξακολουθεί να αντιμετωπίζει κατηγορίες.

Υπενθυμίζεται ότι το πετρελαιοφόρο πλοίο βρισκόταν υπό «κράτηση» τους τελευταίους δύο μήνες, λόγω της φερόμενος παραβίασης των διεθνών ναυτιλιακών κανόνων.

Οι ιρανικές αρχές, εντέλει, απελευθέρωσαν το τάνκερ την Τρίτη, το οποίο απέπλευσε από το ιρανικό λιμάνι του Μαντάρ Αμπάς.

Αυτό, ωστόσο, δεν σηματοδοτεί την απαλλαγή του πλοίου από τις κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί, όπως επαναλαμβάνει το υπουργείο Εξωτερικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάσχεση του βρετανικού τάνκερ είχε λάβει χώρα μόλις δύο εβδομάδες μετά την κατάσχεση του ιρανικού τάνκερ «Grace 1» από τις βρετανικές αρχές, στο Γιβραλτάρ.

Θέμα:
Οι εξελίξεις στα Στενά του Ορμούζ (64)

Σχετικά:

Το Stena Impero είναι πιθανό να απελευθερωθεί άμεσα
Ελεύθερο να αποπλεύσει το βρετανικό τάνκερ «Stena Impero»
Αποπλέει από το Ιράν το βρετανικό τάνκερ «Stena Impero»
Tags:
πετρελαιοφόρο, τάνκερ, κατάσχεση, ναυτιλία, Φρουροί της Επανάστασης, Μεγάλη Βρετανία, Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Τεχεράνη, Ιράν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK