00:02 05 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Σουηδία είναι μια από τις περισσότερο πολυπολιτισμικές χώρες και είναι καιρός να επανεξετάσουμε την εργασιακή εβδομάδα ώστε να βολεύει τους πάντες, ανεξαρτήτως θρησκείας και πολιτιστικής κληρονομιάς, ανέφερε ο Νιλς Έρικ Μέλστρομ, περιφερειακό στέλεχος του κεντρώου κόμματος στη Σουηδία.

Ζούμε σε μια εποχή που η προσβασιμότητα είναι αναμενόμενη κάθε μέρα της εβδομάδας, συνέχισε ο Μέλστρομ στη σουηδική εφημερίδα Dagens Nyheter. Ο τρόπος ζωής μας δε συμβαδίζει πλέον με την εργασιακή εβδομάδα. Το γεγονός ότι οι μέρες ξεκούρασης πέφτουν Σάββατο και Κυριακή είναι άκαιρο κι αντιοικονομικό, τόνισε ο Μέλστρομ.

Η χριστιανική πολιτιστική κληρονομιά, απ’ όπου προέρχεται αυτή η παράδοση έχει ολοκληρωτικά ξεπεραστεί, συνέχιζει ο Μέλστρομ.

Αντ’ αυτού, το στέλεχος των κεντρώων της Σουηδίας πρότεινε ο καθένας να διαλέγει μόνος του τις μέρες ξεκούρασης. Αυτό θα φέρει σημαντικά πλεονεκτήματα, τόνισε ο Μέλστρομ, συμπεριλαμβανομένων της μεγαλύτερης διαθεσιμότητας και των καλύτερων υπηρεσιών. Αφαιρώντας τα έξτρα έξοδα για τα Σαββατοκύριακα, θα σημάνει μεγαλύτερες ευκαιρίες αποταμίευσης για τους εργαζόμενους, συνέχισε ο Μέλστρομ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το κεντρώο κόμμα της Σουηδίας παρέχει εξωτερική στήριξη στην αριστερά του κέντρου σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης της Σουηδίας, με 8,6%.

Το 2012, το κεντρώο σουηδικό κόμμα προκάλεσε αντιδράσεις με τις προτάσεις του για ελεύθερη μετανάστευση, πολυγαμία και κατάργηση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, προτάσεις που αργότερα αποσύρθηκαν.

Στα 2011, ο σοσιαλδημοκράτης, Κάριν Γιέμτιν, πρότεινε να αντικατασταθεί μια χριστιανική αργία με μια μουσουλμανική, ώστε να αντικατοπτρίζεται η σημερινή πολυπολιτισμική κοινωνία της Σουηδίας.

Το 2018, η Φιλελεύθερη Νεολαία, η νεολαία του φιλευρωπαϊκού κόμματος της Σουηδίας, έφτασε τόσο μακριά όσο να προτείνει την κατάργηση όλων των αργιών με θρησκευτικό ή πολιτικό υπόβαθρο.

Να τονίσουμε πως, ως αποτέλεσμα των δεκαετιών φιλελεύθερης μεταναστευτικής πολιτικής, πάνω από το ένα τέταρτο του σουηδικού πληθυσμού έχουν ξένη καταγωγή. Και πάνω από το 8% από τα 10 εκατ. του πληθυσμού της Σουηδίας είναι μουσουλμάνοι.

Tags:
μετανάστευση, μετανάστες, χριστιανός, Μουσουλμάνοι, εργασία, αγορά εργασίας, Σουηδία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK