ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Μπόρις Τζόνσον επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο την Τετάρτη από τη Νέα Υόρκη, όπου παραβρέθηκε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Ο Βρετανός πρωθυπουργός ήρθε αντιμέτωπος εκ νέου με αιτήματα να παραιτηθεί μια μέρα αφότου το Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου έκρινε ότι ενέργησε παράνομα με την αναστολή της λειτουργίας του κοινοβουλίου.

Το κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου έχει παραλύσει, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, επαναλαμβάνοντας ότι «ήρθε η ώρα να τελειώσουμε με το Brexit».

«Θέλω να γίνει το Brexit και οι άνθρωποι θέλουν να βγούμε από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου, με μια νέα συμφωνία, αν είναι δυνατόν, αλλά και χωρίς συμφωνία αν  είναι απαραίτητο», είπε ο Τζόνσον στη Βουλή των Κοινοτήτων, η οποία ξεκίνησε ξανά τις εργασίες της μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου περί αντισυνταγματικού «λουκέτου».

Ο Τζόνσον κάλεσε το Εργατικό Κόμμα και τα μικρότερα κόμματα να προκαλέσουν ψήφο εμπιστοσύνης και τελικά να έρθουν αντιμέτωποι με τους ψηφοφόρους αν δεν θέλουν να προχωρήσουν με το Brexit, ενώ κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι «καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να καταστρέψει τις διαπραγματεύσεις».

Καταλόγισε επίσης στην αντιπολίτευση ότι ζει σε κατάσταση αυταπάτης, σε ό,τι αφορά τα σχέδια για τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος, επισημαίνοντας ότι πρέπει να γίνει σεβαστό το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 2016.

Ο Τζόνσον χαρακτήρισε λανθασμένη την παρέμβαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου στο θέμα του Brexit.

Ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κορμπίν χαρακτήρισε από την πλευρά επικίνδυνο πρωθυπουργό τον Τζόνσον, τονίζοντας πως «πιστεύει ότι είναι πάνω από το νόμο, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι κατάλληλος για το γραφείο που κατέχει».

Δήλωσε επίσης ευτυχής που το κοινοβούλιο συνεδρίασε ξανά και τόνισε ότι το Ανώτατο Δικαστήριο διαπίστωσε ότι ο πρωθυπουργός παραβίασε τον νόμο, προσπαθώντας να βάλει τέλος στη δημοκρατική λογοδοσία σε κρίσιμη στιγμή.

«Μετά από χθεσινή απόφαση, ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί», συμπλήρωσε.

Σχετικά:

Παράνομο το κλείσιμο της Βουλής απεφάνθη το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας
Αποπομπή Τραμπ και «άδειασμα» Τζόνσον: Δεν είναι αυτό που νομίζεις
Μπόρις Τζόνσον: Θα πρέπει να κάνουμε εκλογές
Τζόνσον: Θα σεβαστούμε την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου
Tags:
Μεγάλη Βρετανία, Βρετανία, Τζέρεμι Κόρμπιν, Ηνωμένο Βασίλειο, Μπόρις Τζόνσον, Brexit, σκληρό Brexit
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK