19:19 04 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το ότι τα εσωτερικά ζητήματα της Βενεζουέλας πρέπει να επιλυθούν χωρίς ανάμειξη άλλων χωρών υποστήριξε, σήμερα (26/09), ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ ήταν ξεκάθαρος, σήμερα (26/09), τονίζοντας ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Βενεζουέλα θα επιλυθούν χωρίς ξένη ανάμειξη. Μάλιστα, σημείωσε με νόημα ότι η αντιπολίτευση της λατινοαμερικάνικης χώρες πρέπει να επιδείξει ευελιξία, όπως κάνει και ο Νικολάς Μαδούρο.

Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, είπε -κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Βενεζουελάνο ομόλογό του, Νικολάς Μαδούρο την Τετάρτη (25/09)- πως η Μόσχα υποστηρίζει όλες τις νόμιμες υπηρεσίες και τάσσεται υπέρ του διαλόγου με την αντιπολίτευση.

«Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας έχει επανειλημμένα σημειώσει τη δυνατότητα και την αναγκαιότητα αυτού του διαλόγου. Αυτό σημαίνει ότι η ηγεσία της Βενεζουέλας παρουσιάζει την απαραίτητη ευελιξία. Και φυσικά, απαιτείται αμοιβαιότητα από την πλευρά της αντιπολίτευσης, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι όλα τα προβλήματα της Βενεζουέλας πρέπει να επιλυθούν από τους ίδιους τους Βενεζουελάνους χωρίς καμία παρέμβαση τρίτων κρατών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πεσκόφ.

Επίσης, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου τόνισε ότι η Ρωσία στηρίζει τη Βενεζουέλα σε συμβουλευτικό επίπεδο. Οι δύο ηγέτες δεν συζήτησαν το ποσό της ρωσικής οικονομικής βοήθειας προς τη Βενεζουέλα.

Τέλος, σύμφωνα με τον Πεσκόφ, οι δύο χώρες συνεχίζουν τη στρατιωτική συνεργασία τους, με τη Μόσχα να εκπληρώνει τις δεσμεύσεις τους σχετικά με την επιδιόρθωση στρατιωτικού εξοπλισμού που έχει παραδοθεί στη Βενεζουέλα.

Tags:
Νικολάς Μαδούρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, Βενεζουέλα, Ρωσία, Ντμίτρι Πεσκόφ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK