21:41 09 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Οποιαδήποτε προβλήματα της Βενεζουέλας θα πρέπει να λυθούν χωρίς ξένη παρέμβαση και αφού ο πρόεδρος Νίκολας Μαδούρο δείχνει ευελιξία, η αντιπολίτευση πρέπει να κάνει το ίδιο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Διάλογο μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, χωρίς έξωθεν παρεμβάσεις ζητάει το Κρεμλίνο.

«Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας έχει επανειλημμένα επισημάνει τη δυνατότητα και την αναγκαιότητα αυτού του διαλόγου. Αυτό σημαίνει ότι η ηγεσία της Βενεζουέλας δείχνει την απαραίτητη ευελιξία και, φυσικά, απαιτείται αμοιβαιότητα από την πλευρά της αντιπολίτευσης. Τα προβλήματα της Βενεζουέλας θα πρέπει να επιλυθούν από την ίδια χωρίς καμία παρέμβαση τρίτων κρατών», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, στους δημοσιογράφους.

Ο Πέσκοφ τόνισε ότι η Ρωσία παρέχει βοήθεια στη Βενεζουέλα, συμπεριλαμβανομένων και των διαβουλεύσεων.

Παράλληλα κατέστησε σαφές ότι η Ρωσία και η Βενεζουέλα συνεχίζουν την αμυντική τους συνεργασία και ότι η Μόσχα εκπληρώνει τις δεσμεύσεις της για την επισκευή στρατιωτικού εξοπλισμού που είχε παραδοθεί προηγουμένως στο Καράκας.

Η σημερινή επισήμανση έρχεται μετά τη δήλωση του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν μια ημέρα νωρίτερα κατά τη συνάντησή του με τον Μαδούρο, ότι η Ρωσία υποστήριξε όλες τις νόμιμες υπηρεσίες της Βενεζουέλας και τόνισε τη σημασία του διαλόγου μεταξύ του Προέδρου Μαδούρο και της αντιπολίτευσης.

Tags:
Βενεζουέλα, Νικολάς Μαδούρο, Ντμίτρι Πεσκόφ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK