09:52 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Επίθεση σε πετρελαϊκές στη Σαουδική Αραβία (66)
0 0 0
Βρείτε μας

Οι  Ηνωμένες Πολιτείες αναπτύσσουν στη Σαουδική Αραβία πυραύλους Patriot, τέσσερα συστήματα ραντάρ και περίπου 200 άτομα υποστηρικτικό προσωπικό, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του αμερικανικού Πενταγώνου.

«Μετά τις πρόσφατες επιθέσεις στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, ο υπουργός άμυνας Μαρκ Έσπερ, ανακοίνωσε σήμερα ότι η ΗΠΑ αναπτύσσουν τις παρακάτω δυνάμεις στη χώρα: μία συστοιχία πυραύλων patriot, τέσσερα ραντάρ και περίπου 200 άτομα για υποστήριξη», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του αμερικανικού Πενταγώνου Τζόναθαν Χόφμαν.

Πρωινές ώρες της 14ης Σεπτεμβρίου οι πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, στο Αμπκάικ και στο Χουράις της Σαουδικής Αραβίας δέχτηκαν επίθεση από drones, με αποτέλεσμα να κλείσουν.

Το συμβάν αυτό οδήγησε σε διακοπή, κατά το ήμισυ, της παραγωγής πετρελαίου από την Σαουδική Αραβία.

Μολονότι την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Χούτι, οι ΗΠΑ και η Σοαυδική Αραβία έχουν κατηγορήσει το Ιράν.

Τέσσερις ημέρες μετά τις επιθέσεις, ο υπουργός Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου αυτά που ο ίδιος περιέγραψε ως αποδείξεις για την ανάμειξη του Ιράν. Η Τεχεράνη έχει απορρίψει τους ισχυρισμούς. 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, θα χρειαστούν μήνες προκειμένου να αποκατασταθούν οι πετρελαϊκές εγκαταστάσεις που επλήγησαν από τις επιδρομές των drone.

Διάβαστε ακόμα:

Υπ. Άμυνας Σαουδικής Αραβίας: Οι επιθέσεις υποστηρίχθηκαν αναμφίβολα από το Ιράν

Τραμπ: Έδωσα εντολή για σημαντική αύξηση των κυρώσεων κατά του Ιράν

Θέμα:
Επίθεση σε πετρελαϊκές στη Σαουδική Αραβία (66)
Tags:
Πετρέλαιο, επίθεση, Ιράν, αντάρτες Χούθι, Σαουδική Αραβία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK