10:20 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη δήλωσε ότι η Ινδία και το Πακιστάν έχουν «πολύ σοβαρές διαφορές» και χρειάζεται οι πρωθυπουργοί και των δύο χωρών να επεξεργαστούν ένα ψήφισμα για το Κασμίρ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν από την ινδική κυβέρνηση να μειώσει τους περιορισμούς στο Κασμίρ, που επιβλήθηκαν μετά την αναστολή από από το Νέο Δελχί του ειδικού καθεστώτος στο κρατίδιο.

«Ελπίζουμε να δούμε ταχεία δράση - την άρση των περιορισμών και την απελευθέρωση όσων έχουν κρατούντια», δήλωσε η υφυπουργός Εξωτερικών για ζητήματα Νότιας Ασίας, Άλις Γουέλς.

Η Γουέλς δήλωσε ότι οι ΗΠΑ εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για το Κασμίρ «στα υψηλότερα (διπλωματικά) επίπεδα», προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είναι «πρόθυμος να μεσολαβήσει εάν το ζητήσουν αμφότερα τα μέρη».

Ο Τραμπ είχε αρκετές φορές προσφερθεί να μεσολαβήσει, μετά την απόφαση του Νέου Δελχί να αναστείλει το ειδικό καθεστώς του Τζάμμου και του Κασμίρ στις αρχές Αυγούστου

Ωστόσο, το Νέο Δελχί απέρριψε την πρόταση, λέγοντας ότι πρόκειται για εσωτερικό ζήτημα της Ινδίας και ότι δεν υπήρχε ρόλος για κανένα τρίτο μέρος.

Πακιστάν και Ινδίας διέρχονται μιας σοβαρής κρίσης στις σχέσεις τους, εδώ και καιρό, με την ένταση να εστιάζεται στα σύνορα και στην περιοχή του Κασμίρ όπου επανειλημμένως έχουν σημειωθεί ανταλλαγές πυρών.

Tags:
Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ, ένταση, Πακιστάν, Κασμίρ, Ινδία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK