19:04 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ενόψει της 1ης Οκτωβρίου, της 70ής επετείου εγκαθίδρυσης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, οι προετοιμασίες είναι πολλές και αρκετά άγνωστα όπλα, όπως πύραυλοι και drones, έχουν εντοπισθεί.

Ένα βίντεο που διέρρευσε στον λογαριασμό του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Weibo ίσως αποκάλυψε τον νέο πύραυλο της Κίνας.

Συγκεκριμένο, ένα βίντεο διάρκειας ενός λεπτού και πέντε δευτερολέπτων που αφορά εκτοξεύσεις πυραύλων ενόψει της 70ής επετείου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, που είναι την 1η Οκτωβρίου, φαίνεται ένας νέος τύπος πυραύλου.

Στη συνέχεια, το βίντεο αποσύρθηκε και μεταφορτώθηκε εκ νέου με μια μικρή διαφοροποίηση στο 16ο δευτερόλεπτο.

Ένας ειδικός ανέφερε στην εφημερίδα «South China Morning Post» ότι ο νέος πύραυλος μπορεί να έχει εμβέλεια μεγαλύτερη των χιλίων χιλιομέτρων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουν εντοπιστεί όπλα σε δημόσια θέα ενόψει της 1ης Οκτωβρίου, καθώς ένα άγνωστο ηχητικό ιπτάμενο όχημα εμφανίσθηκε πάνω σε ένα φορτηγό του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού.

Πολλοί θεωρούν, σε ένα άλλο βίντεο, ακόμη, ότι θα παρουσιαστούν και τα νέα κινεζικά υπερηχητικά drones.

​​Επίσης, ο βαλλιστικός πύραυλος Dongfeng-17 (DF-17) θα παρουσιαστεί την ερχόμενη εβδομάδα ύστερα από τις αναβαθμίσεις.

«Τώρα που η τεχνολογία DF-17 είναι πιο ώριμη θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αλλού. Άλλοι πύραυλοι, όπως αυτός ο πύραυλος Κρουζ (που παρατηρήθηκε στο αρχικό κλιπ της Τετάρτης), θα μπορούσαν επίσης να υιοθετήσουν παρόμοια οχήματα για να φέρουν την κεφαλή» είπε ο εμπειρογνώμονας στην κινεζική εφημερίδα και πρόσθεσε: «Αυτά θα ενισχύσουν την ικανότητα του πυραύλου να αποφεύγει τις ηλεκτρονικές παρεμβολές ή την καθοδηγούμενη παρακολούθηση από συστήματα πυραυλικής άμυνας του εχθρού, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες διείσδυσής του».

​Ακόμη, ο διηπειρωτικός και πυρηνικός πύραυλος Dongfeng-41 (DF-41) εντοπίστηκε σε ένα βίντεο και μπορεί να διανύσει 10.000 χλμ. και να φέρει έως 10 κεφαλές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Το Πεκίνο απορρίπτει τις κατηγορίες για κυβερνοεπιθέσεις στην Airbus

Tags:
στρατός, διηπειρωτικός πύραυλος, βαλλιστικός πύραυλος, πύραυλος, όπλα, Κίνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK