16:48 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές, οι οποίες διεξάγονται σήμερα, αποτελούν συνέπεια της κατάρρευσης του κυβερνητικού συνασπισμού μεταξύ του Ελεύθερου Κόμματος και του Λαϊκού Κόμματος.

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι ψηφοφόροι στην Αυστρία, στο πλαίσιο των πρόωρων βουλευτικών εκλογών που έχουν προκηρυχθεί από την άνοιξη.

Η νέα εκλογική διαδικασία κατέστη απολύτως αναγκαία, μετά την κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού μεταξύ του Ελεύθερου Κόμματος (FPO) και του Λαϊκού Κόμματος (OVP), τον περασμένο Μάιο.

Το «διαζύγιο» των δύο συμμάχων αποτέλεσε συνέπεια σκανδάλου, σύμφωνα με το οποίο ο τότε επικεφαλής του FPO και αντικαγκελάριος, Χάιντς Κρίστιαν-Στράχε, φερόταν να συνομιλεί με την ανιψιά ενός ολιγάρχη από τη Λετονία.

Αντικείμενο της συνομιλίας εκτιμάτο ότι αποτελούσε η παροχή πλουσιοπάροχων κρατικών συμβάσεων, με αντάλλαγμα την εκλογική και πολιτική βοήθεια του ολιγάρχη.

Με βάση τις δημοσκοπήσεις, οι οποίες έχουν δει το φως της δημοσιότητας, το Λαϊκό Κόμμα αναμένεται να είναι και πάλι ο νικητής των εκλογών, λαμβάνοντας το 34% των ψήφων.

Έτσι, το OVP θα κληθεί να επιλέξει αν θα συγκυβερνήσει εκ νέου με το FPO ή θα στραφεί στην Αριστερά και τους Πράσινους για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι το Σοσιαλιστικό Κόμμα (SPO) αναμένεται να λάβει το 22% των ψήφων και το FPO το 20%. Το κόμμα των Πρασίνων, τέλος, εκτιμάται ότι θα κυμανθεί στο 12%.  

Σχετικά:

Κυβερνητικές «ρωγμές» στην Αυστρία: Παραιτείται ο αντικαγκελάριος Στράχε
Παραιτήθηκαν από την κυβέρνηση όλοι οι υπουργοί – μέλη του FPO στην Αυστρία
Γερμανός πρώην αρχικατάσκοπος: Η Mossad πίσω από τη διαρροή που έριξε την κυβέρνηση στην Αυστρία
Λαβρόφ για το σκάνδαλο στην Αυστρία: Έγινε μόδα να κατηγορούν τους Ρώσους για όλα
Tags:
πολιτικό σκάνδαλο, σκάνδαλο, πρόωρες εκλογές, εκλογές, εκλογή, Αυστρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK