14:05 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τη διεξαγωγή κυβερνοπολέμου των ΗΠΑ έναντι του Ιράν υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών της ασιατικής χώρας, Τζαβάντ Ζαρίφ, επισημαίνοντας ότι «δεν θα τελειώσει».

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Τζαβάντ Ζαρίφ, ανέφερε πως οι ΗΠΑ έχουν αρχίσει κυβερνοπόλεμο εναντίον της χώρας του, αλλά αυτός δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί.

Συγκεκριμένα, ο Ζαρίφ δήλωσε σε συνέντευξή του στο NBC News, την Κυριακή (29/09):

«Δεν παρεμβαίνουμε στις εσωτερικές υποθέσεις μιας άλλης χώρας, αλλά υπάρχει ένας κυβερνοπόλεμος που διεξάγεται».

Ο ίδιος, μάλιστα, ανέφερε πως οι ΗΠΑ επιτέθηκαν μέσω του κυβερνοπολέμου εναντίον των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν, με τέτοιο τρόπο που θα μπορούσε να είχε προκαλέσει πολλά θύματα.

Το επιβλαβές λογισμικό Stuxnet χρησιμοποιήθηκε, σύμφωνα με τον Ζαρίφ, σε αντίστοιχη επίθεση το 2010. Ορισμένοι ειδικοί στην κυβερνοασφάλεια απέδωσαν την ευθύνη στις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και του Ισράηλ, αλλά αμφότερες αρνήθηκαν κάθε ανάμειξη στην υπόθεση.

Ο Ζαρίφ, επίσης, ανέφερε το σχέδιο «Επιχείρηση Ολυμπιακοί Αγώνες», ένα υποτιθέμενο σχέδιο της NSA για το χακάρισμα των υπολογισμών που ελέγχουν το κέντρο εμπλουτισμού ουρανίου, στην ιρανική πόλη της Νατάνζ. Βέβαια, οι ΗΠΑ δεν έχουν ποτέ την επιβεβαίωση του συγκεκριμένου σχεδίου.

Ιρανοί αξιωματούχοι έχουν κατηγορήσει τις ΗΠΑ για κυβερνοεπιθέσεις και σε τοποθεσίες εκτόξευσης πυραύλων. Από την πλευρά της, η Ουάσινγκτον έχει επιρρίψει στην Τεχεράνη για ενορχήστρωση κυβερνοεπιθέσεων σε πολλές αμερικανικές εγκαταστάσεις.

Ο Ζαρίφ, μάλιστα, επισήμανε:

«Υπάρχει λοιπόν ένας κυβερνοπόλεμος και το Ιράν έχει εμπλακεί σε αυτόν. Οποιοσδήποτε πόλεμος που αρχίζουν οι ΗΠΑ, όμως, δεν θα μπορέσει να τελειώσει».

Οι σχέσεις ΗΠΑ - Ιράν τεταμένες λόγω της αποχώρησης της Ουάσινγκτον από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης. Οι Αμερικανοί, επίσης, έχουν κατηγορήσει την ασιατική χώρα τόσο για τις επιθέσεις σε τάνκερ στον Περσικό Κόλπο όσο και για εκείνες σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας.

Το Ιράν αρνείται κάθε εμπλοκή του στις υποθέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ζαρίφ: Καμία νέα συμφωνία για τα πυρηνικά χωρίς συμμόρφωση με την ήδη υπάρχουσα

Επικρίσεις Ζαρίφ κατά ΗΠΑ για τον ναυτικό συνασπισμό στη Μέση Ανατολή

Tags:
Ιράν, ΗΠΑ, Τζαβάντ Ζαρίφ, κυβερνοεπιθέσεις, κυβερνοασφάλεια, κυβερνοεπίθεση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK