08:40 12 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Επίθεση σε πετρελαϊκές στη Σαουδική Αραβία (67)
0 0 0
Βρείτε μας

Ως «πράξη πολέμου» από το Ιράν χαρακτήρισε, επίσης, ο Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν τις επιθέσεις σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας. Βέβαια, δήλωσε πως προτιμά μια πολιτική λύση από μια στρατιωτική εμπλοκή.

Ο Πρίγκιπας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν χαρακτήρισε, όπως και ο Μάικ Πομπέο, ως «πράξη πολέμου» από το Ιράν τις επιθέσεις σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας.

Επίσης, ο Μπιν Σαλμάν ανέφερε ότι δεν προτιμά στρατιωτική εμπλοκή με το Ιράν, καθότι θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμα και παγκόσμια οικονομική κατάρρευση.

«Η περιοχή αντιπροσωπεύει περίπου το 30% του παγκόσμιου ενεργειακού εφοδιασμού, περίπου το 20% των παγκόσμιων εμπορικών διελεύσεων, περίπου το 4% του παγκόσμιου ΑΕΠ. Φανταστείτε αυτά τα τρία πράγματα να σταματήσουν; Αυτό σημαίνει μια συνολική κατάρρευση της παγκόσμιας οικονομίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπιν Σαλμάν στην εκπομπή «60 Minutes» του CBS που προβλήθηκε την Κυριακή (29/09, τοπική ώρα).

Υπενθυμίζεται ότι, στις 14 Σεπτεμβρίου, οι πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στο Αμπκάικ και στο Χουράις της Σαουδικής Αραβίας δέχθηκαν επίθεση από drones, που προκάλεσε μέχρι και τη μερική διακοπή της παραγωγής.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Χούτι, αλλά τόσο ο Μάικ Πομπέο όσο και ο Ντόναλντ Τραμπ «έδειξαν» το Ιράν ως υπαίτιο, κάτι που η Τεχεράνη αρνείται κατηγορηματικά.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ δήλωσε πρόσφατα:

«Ήταν το Ιράν, στα αλήθεια, και οι ΗΠΑ θα ανταποκριθούν με τρόπο που να αντικατοπτρίζει την πράξη πολέμου από το επαναστατικό καθεστώς του Ιράν».

Έτσι, ο Μπιν Σαλμάν ερωτηθείς για το αν συμφωνεί με αυτόν τον χαρακτηρισμό του Πομπέο, απάντησε:

«Φυσικά».

Ο Πρίγκιπας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν υποστήριξε ότι η διεθνή κοινότητα πρέπει να ενισχύσει την πίεσή της στο Ιράν, αν και προειδοποίησε ότι η περαιτέρω κλιμάκωση «θα απειλούσε τα συμφέροντα του πλανήτη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο Ζαρίφ απειλεί με πόλεμο σε περίπτωση χτυπήματος κατά του Ιράν

Θέμα:
Επίθεση σε πετρελαϊκές στη Σαουδική Αραβία (67)
Tags:
ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, Ιράν, Σαουδική Αραβία, επιθέσεις, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK