13:57 01 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε, την Κυριακή (29/09, τοπική ώρα), η εταιρεία ρουχισμού Forever 21, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα «The New York Times», και ως εκ τούτου αναμένεται να κλείσουν 178 καταστήματα στις ΗΠΑ και άλλα 350 παγκοσμίως.

Η αμερικανική εταιρεία ρουχισμού Forever 21 κατέθεσε αίτηση πτώχευσης, την Κυριακή (29/09, τοπική ώρα) σύμφωνα με την εφημερίδα «The New York Times».

Συγκεκριμένα, η Forever 21 θα σταματήσει τις δραστηριότητές της σε 40 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας και του Καναδά. Έτσι, αναμένεται να κλείσουν 178 καταστήματα στις ΗΠΑ και άλλα 350 σε όλο τον κόσμο.

Η αναπληρώτρια πρόεδρος, Λίντα Τσανγκ, φέρεται να δήλωσε σύμφωνα με τους «The New York Times»:

«Αυτό που ελπίζουμε να κάνουμε με αυτή τη διαδικασία είναι απλώς να απλοποιήσουμε τα πράγματα έτσι ώστε να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στο να κάνουμε αυτό που κάνουμε καλύτερα. Πήγαμε από επτά χώρες σε 47 σε λιγότερο από έξι χρόνια και με την πολυπλοκότητα [...] της βιομηχανίας λιανικής που είναι προφανώς μεταβαλλόμενη - υπήρξε μια ηπιότερη κίνηση στα εμπορικά κέντρα και οι πωλήσεις μετατοπίστηκαν περισσότερο στο διαδίκτυο».

Η εταιρεία θα συνεχίσει να λειτουργεί την ιστοσελίδα και ορισμένα καταστήματά της στις ΗΠΑ.

Η Forever 21 ιδρύθηκε τη δεκαετία του '80, στην Καλιφόρνια, από οικογένεια μεταναστών από τη Νότια Κορέα. Η εταιρεία έφτασε στο απόγειό της την περασμένη δεκαετία. Οι έφηβες και οι νέες γυναίκες είναι το κυρίαρχο κοινό της.

Περίπου 32.800 άνθρωποι εργάζονται στην εταιρεία, ενώ το 2016 ο αριθμός έφτανε στους 46.000. Τα έσοδα της Forever 21 περιορίστηκαν στα 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια πέρσι σε σχέση με τα 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια πριν από τρία χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η βρετανική ταξιδιωτική εταιρεία «Thomas Cook» σε καθεστώς εκκαθάρισης

Tags:
Πτώχευση, ΗΠΑ, ρούχα, εταιρεία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK