05:38 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Νορβηγικό Μέσο υποστηρίζει ότι Ρώσοι στρατιώτες εντοπίστηκαν σε αποστολή αναγνώρισης στο Αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ. Το υπουργείο Άμυνας της σκανδιναβικής χώρας δεν σχολίασε το ρεπορτάζ.

Στρατιώτες που ανήκουν στις Ρωσικές Ειδικές Δυνάμεις, σύμφωνα με το «AldriMer» που επικαλείται την Υπηρεσία Πληροφοριών της Νορβηγίας και ο ΝΑΤΟ, φέρεται να εθεάθησαν να εξερευνούν τις υποδομές στο Αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ.

Σύμφωνα με τοπικά Μέσα, ένα κατασκοπευτικό αεροσκάφος των ΗΠΑ έκανε εναέρια αναγνώριση και ύστερα φέρεται να παρέδωσε εικόνες με Ρώσους στρατιώτες.

Το Υπουργείο Άμυνας της Νορβηγίας δεν έκανε κάποιο σχόλιο, ενώ -σύμφωνα με το «AldriMer»- τυχόν παρουσία ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή θα μπορούσε να συνδεθεί με στρατιωτικές γεωτρήσεις που γίνονται κοντά στο Σβάλμπαρντ από το Ρωσικό Ναυτικό.

Από την 1η έως και την 9η Αυγούστου, η Ρωσία διεξήγαγε στρατιωτικές ασκήσεις στη Βαλτική Θάλασσα και, ως εκ τούτου, ρωσικά πλοία μετέφεραν γεωτρύπανα στη Νορβηγική και στη Βόρεια Θάλασσα.

Η Συνθήκη του Σβάλμπαρντ, γνωστή και ως Συνθήκη Σπιτσμπέργκεν, εγγυάται ίση πρόσβαση στο Αρχιπέλαγος του Σβάλμπαρντ στους υπογράφοντες.

Επίσης, αναγνωρίστηκε η κυριαρχία της Νορβηγίας, αλλά οι υπόλοιποι υπογράφοντες -μεταξύ αυτών η Ρωσία- διατηρούν το δικαίωμα εμπορικών

δραστηριοτήτων στην επικράτεια. Μόνο η Ρωσία και η Νορβηγία έχουν -μέχρι στιγμής- ασκήσει το εν λόγω δικαίωμα.

Η Ρωσία, τέλος, διατηρεί και προξενείο στην πόλη Μπάρεντσμπουργκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Όλες οι πυρκαγιές στα δάση της Ρωσίας έχουν σβηστεί

Tags:
Ρωσία, στρατιώτες, Νορβηγία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK