ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τηλεοπτική εκπομπή μετέδωσε ότι ο ανώνυμος μάρτυρας που κατήγγειλε τον Τραμπ και προκάλεσε έρευνα, συμφώνησε με την αμερικανική κυβέρνηση να τεθεί υπό προστασία. Σε διάψευση προχώρησε, ωστόσο, ο δικηγόρος του μάρτυρα.

Την Κυριακή, η νομική ομάδα που εκπροσωπεί τον ανώνυμο μάρτυρα η κατάθεσή του οποίου οδήγησε σε έναρξη έρευνας για καθαίρεση του Ντόναλντ Τραμπ, διέψευσε αναφορές ότι ο μάρτυρας βρίσκεται υπό ομοσπονδιακή προστασία.

Προηγουμένως, η εκπομπή «60 Minutes» του CBS είχε αναφερθεί σε επιστολή της νομικής ομάδας Compass Rose προς τον Τζόζεφ Μαγκουάιρ, αναπληρωτή διευθυντή της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών, ότι υπάρχουν ανησυχίες για την ασφάλεια του ανώνυμου μάρτυρα.

Στην επιστολή, η νομική ομάδα Compass Rose επικαλείται δηλώσεις του Τραμπ ως απόδειξη για τις ανησυχίες που εκφράζει.

«Θέλω να μάθω ποιος είναι ο άνθρωπος που έδωσε στον ανώνυμο μάρτυρα τις πληροφορίες, επειδή αυτό θυμίζει κατάσκοπο. Ξέρετε τι συνηθίζαμε να κάνουμε παλιά όταν ήμασταν έξυπνοι; Έτσι; Με κατασκόπους και προδοσία, έτσι; Συνηθίζαμε να τα χειριζόμαστε λίγο διαφορετικά από ό, τι κάνουμε τώρα», είχε πει ο Τραμπ στις 26 Σεπτεμβρίου.

Η επιστολή της νομικής ομάδας επισημαίνει επίσης ότι «ορισμένα άτομα» έχουν προσφέρει αμοιβή 50.000 δολαρίων για «οποιαδήποτε πληροφορία» σχετικά με την ταυτότητα του καταγγελλόμενου.

Ωστόσο, η αναφορά στα περί «ομοσπονδιακής προστασίας» διαψεύστηκε από τον Μαρκ Σ. Ζάιντ, δικηγόρο του ανώνυμου μάρτυρα.

Ο ίδιος έγραψε στο Twitter, ότι η εκπομπή «60 Minutes», «παρερμήνευσε εντελώς το περιεχόμενο της επιστολής. Ούτε εμείς έχουν φτάσει σε οποιαδήποτε συμφωνία με το Κογκρέσο σε επαφή με τον ανώνυμο μάρτυρα. Οι συζητήσεις συνεχίζονται».

​Την Κυριακή, ο εκπρόσωπος Άνταμ Σιφ ανέφερε ότι ο ανώνυμος μάρτυρας είχε συμφωνήσει να καταθέσει ενώπιον του Κογκρέσου, μολονότι πρέπει να προηγηθούν οι τυπικές διαδικασίες ώστε να δοθεί στον ανώνυμο μάρτυρα η κατάλληλη εξουσιοδότηση ασφαλείας. Δεν έχει καθοριστεί ακριβής ημερομηνία για την κατάθεση, δήλωσε ο Ζάιντ.

Υπενθυμίζεται ότι ο ανώνυμος μάρτυρας κατήγγειλε ότι ο Τραμπ χρησιμοποίησε τις προεδρικές του εξουσίες για να ζητήσει από τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, να ξεκινήσει έρευνα για τον Τζο Μπάιντεν και τον γιο του για επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Ουκρανία. Ο Μπάιντεν θεωρείται ένας εκ των επικρατέστερων υποψηφίων για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 2020. Τόσο ο Τραμπ όσο και ο Ζελένσκι αρνούνται ότι συνέβη κάτι τέτοιο.

Tags:
Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ποινική έρευνα, έρευνα, μάρτυρας, Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK