ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Fake news χαρακτηρίζει η ρωσική πρεσβεία στη Νορβηγία δημοσίευμα που ανέφερε ότι ρωσικές ειδικές δυνάμεις πραγματοποίησαν αποστολές στη σκανδιναβική χώρα.

Η ρωσική πρεσβεία στη Νορβηγία απέρριψε ως «ψευδή» δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ρωσικές ειδικές δυνάμεις είχαν εντοπιστεί στη Νορβηγία.

Είχε προηγηθεί δημοσίευμα στο AldriMer που επικαλούμενο νορβηγικές μυστικές υπηρεσίες και το ΝΑΤΟ, ανέφερε ότι στρατιώτες που φέρεται να ανήκουν στις ρωσικές ειδικές δυνάμεις πραγματοποιούσαν στρατιωτική επιχείρηση στο Αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ, καθώς και αναγνωριστική αποστολή σε τμήμα της ηπειρωτικής Νορβηγίας.

Διαψεύδοντας το δημοσίευμα η ρωσική πρεσβεία στη Νορβηγία τόνισε ότι δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια «ακατανόητη πρόκληση».

«Θεωρούμε ότι το δημοσίευμα αποτελεί μέρος του συστηματικού έργου που πραγματοποιείται σε ορισμένους κύκλους της Νορβηγίας για να σκιαγραφήσουν τη Ρωσία ως εχθρό», ανέφερε η ρωσική πρεσβεία σε μήνυμά της, στο Facebook.

Η ρωσική διπλωματική αποστολή προσθέτει ότι η ψεύτικη ιστορία μπορεί να είναι η προσπάθεια ορισμένων δυνάμεων να συγκεντρώσουν περισσότερους πόρους για να πολεμήσουν την υποθετική και κατασκευασμένη «ρωσική απειλή» πριν την έγκριση του νέου αμυντικού προϋπολογισμού της Νορβηγίας.

Τέτοιες μέθοδοι δεν είναι σύμφωνες με τη δημοσιογραφική ηθική, τόνισαν οι Ρώσοι διπλωμάτες.

Tags:
αποστολή, ειδικές δυνάμεις, στρατός, Νορβηγία, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK