00:55 05 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ έθεσε την περασμένη εβδομάδα θέμα μετεγκατάστασης της έδρας των Ηνωμένων Εθνών μετά την άρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να χορηγήσουν βίζα σε 10 μέλη της ρωσικής αντιπροσωπείας για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Την ετοιμότητα της Μόσχας να απαντήσει στην απόφαση της Ουάσιγκτον να αρνηθεί τη χορήγηση βίζας σε μέλη της ρωσικής αντιπροσωπείας για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ επανέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ράμπακοφ.

«Μιλώντας για το αν θα εξαπολύσουμε έναν πόλεμο βίζας, ξέρετε, αυτός ο πόλεμος βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και οι Ηνωμένες Πολιτείες τον ξεκίνησαν», δήλωσε σε συνέντευξή του στο περιοδικό Mezhunarodnaya Zhizn .

Όπως πρόσθεσε, οι Ρώσοι διπλωμάτες έχουν επανειλημμένα προτρέψει τους Αμερικανούς ομολόγους τους να καταλήξουν σε συναίνεση επί του θέματος και να μην ακολουθήσουν τη λογική «οφθαλμός αντί οφθαλμού».

«Μέχρι στιγμής, όλες οι προσπάθειες ήταν μάταιες. Προφανώς, οι προτεραιότητές μας έρχονται σε αντίθεση με εκείνους που επεξεργάζονται τηn πολιτική της Ουάσιγκτον για τη Ρωσία. Φαίνεται ότι περιορίζονται στην προσπάθειά τους να μιλήσουν μαζί μας από μια θέση δύναμης, παρόλο που είναι σαφές σε όλους ότι μια τέτοια πολιτική είναι καταδικασμένη να αποτύχει», πρόσθεσε ο κ. Ριάμπκοφ.

Ο Λαβρόφ συζήτησε με τον Πομπέο για την απαράδεκτη άρνηση παροχής βίζας σε Ρώσους διπλωμάτες

Το ζήτημα της άρνησης χορήγησης βίζας από τις ΗΠΑ σε μέρος της ρωσικής αντιπροσωπείας στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη συζητήθηκε την περασμένη εβδομάδα στη συνάντηση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο την Παρασκευή, στη Νέα Υόρκη.

Η συνάντηση «επικεντρώθηκε στις απαράδεκτες κινήσεις των ΗΠΑ να αρνηθούν τη χορήγηση βίζας σε Ρώσους απεσταλμένους, προκειμένου να συμμετάσχουν σε πολυμερείς εκδηλώσεις τόσο στα Ηνωμένα Έθνη, όσο και στον διμερή διάλογο», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας σε ανακοίνωσή του.

Την περασμένη Τρίτη, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι πολλά μέλη της ρωσικής αντιπροσωπείας δεν έλαβαν βίζα για να συμμετάσχουν στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη. Συνολικά, δέκα μέλη της αντιπροσωπείας δεν έλαβαν θεωρήσεις.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κάλεσε σε εξηγήσεις τον απεσταλμένο των ΗΠΑ, ενώ την Τετάρτη, στον απόηχο της άρνησης των ΗΠΑ να εκδώσουν βίζα σε μέλη της ρωσικής αντιπροσωπείας, ο κ. Λαβρόφ έθεσε θέμα μεταφοράς της έδρας του ΟΗΕ.

Σχετικά:

Συνέλευση του ΟΗΕ: Οι ΗΠΑ αρνήθηκαν την παροχή βίζας σε Ρώσους
Για εξηγήσεις κλήθηκε ο απεσταλμένος των ΗΠΑ στη Μόσχα
Θέμα μεταφοράς της έδρας του ΟΗΕ θέτει ο Λαβρόφ μετά το σκάνδαλο με την άρνηση παροχής βίζας
Ο Λαβρόφ συζήτησε με τον Πομπέο για την απαράδεκτη άρνηση παροχής βίζας σε Ρώσους διπλωμάτες
Tags:
ΟΗΕ, Σεργκέι Ριάμπκοφ, Μάικ Πομπέο, Σεργκέι Λαβρόφ, ΗΠΑ, Ρωσία, βίζα, θεωρήσεις εισόδου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK