ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας πρότεινε τη δημιουργία μηχανισμού κυρώσεων για όσα κράτη - μέλη που παραβιάζουν τον καταστατικό χάρτη του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Τη δημιουργία μηχανισμού κυρώσεων για όσα κράτη – μέλη της Ε.Ε. παραβιάζουν τον καταστατικό χάρτη του Συμβουλίου της Ευρώπης, πρότεινε η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, Αμελί ντε Μοντσαλίν.

«Πρέπει να διαβεβαιώσουμε ότι κάθε παραβίαση του καταστατικού χάρτη θα συνεπάγεται σε συγκεκριμένες ενέργειες. Η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης και ο Γενικός Γραμματέας θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα λήψης άμεσων αποφάσεων, συμπεριλαμβανομένων και των κυρώσεων» δήλωσε, μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Και πρόσθεσε: «Είναι σημαντικό αυτή η λογική να μην είναι τιμωριτική. Δεν πρέπει να θεωρείται ως τιμωρία, αλλά ως ενθάρρυνση επαρκών αποφάσεων».

Η Γαλλίδα υπουργός δεν παρέλειψε να διευκρινίσει ότι η συγκεκριμένη διαδικασία δεν θα πρέπει να είναι αμετάκλητη.

«Δουλειά μας δεν είναι να επιβάλλουμε κυρώσεις. Δουλειά μας είναι να διασφαλίσουμε ότι ένα κράτος θα σέβεται τις υποχρεώσεις του. Χρειαζόμαστε μία ξεκάθαρη στρατηγική για να ξεπεράσουμε (σ.σ. ενδεχόμενες) συγκρούσεις ή κρίσεις» κατέληξε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης λαμβάνει χώρα στο Στρασβούργο από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου. Η Γαλλία είναι η προεδρεύουσα χώρα.

Σχετικά:

Αντιρωσικές κυρώσεις: Ατέλειωτη βδομάδα παθών για την... Ευρώπη!
Πούτιν: Στα 50 δισ. οι απώλειες της Ρωσίας από τις κυρώσεις, στα 240 δισ. οι ζημιές στην Ευρώπη
Εκλογές στην Ευρώπη: Νίκη της Λε Πεν στη Γαλλία, πτώση για τον συνασπισμό της Μέρκελ
Tags:
χάρτης, κυρώσεις, Ευρωπαικό συμβούλιο, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Ένωση, Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Συμβούλιο της Ευρώπης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK