02:25 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ακόμα και μία περιορισμένη στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ των δύο χωρών μπορεί να εξελιχθεί σε πυρηνικό πόλεμο προειδοποίησε.

Μία ένοπλη διαμάχη μεταξύ Πακιστάν και Ινδίας μπορεί να πυροδοτήσει πυρηνικό πόλεμο και να σκοτώσει εκατομμύρια ανθρώπους, προειδοποίησε ο πρόεδρος της πακιστανικής διοίκησης του Κασμίρ.

Υπογραμμίζοντας ότι το Ισλαμαμπάντ δεν επιθυμεί σύγκρουση με το Νέο Δελχί, ο πρόεδρος της πακιστανικής διοίκησης του Κασμίρ Μασούντ Καν, αναφέρει ωστόσο, ότι αν αναγκαστεί η χώρα του δεν θα διστάσει να απαντήσει.

Σύμφωνα με τον ίδιο ακόμα και μία περιορισμένη στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ των δύο χωρών μπορεί να εξελιχθεί σε πυρηνικό πόλεμο και οι συνέπειες δεν θα είναι μόνο καταστροφικές αλλά θα είναι και ευρείας κλίμακας.

«Αν ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν θα είναι γρήγορος, βρώμικος και θανατηφόρος. Θα είναι Αρμαγεδδώνας, εκατοντάδες εκατομμύρια θα πεθάνουν στην νότια Ασία και 2,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι θα επηρεαστούν από την ραδιενέργεια σε όλο τον κόσμο» πρόσθεσε ο Καν.

Παρουσιάζοντας ένα ρεαλιστικό σενάριο της έντασης που υπάρχει μεταξύ Ισλαμαμπάντ και Νέου Δελχί για το Κασμίρ, ο Καν προέβλεψε ότι σε κάποιο σημείο η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να παρέμβει και να αυξήσει την πίεση στην Ινδία.

Την περασμένη εβδομάδα, στο πλαίσιο της 74ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Πακιστανός πρωθυπουργός Ιμράν Καν προειδοποίησε για «λουτρό αίματος» στην περιοχή του Κασμίρ και άφησε να εννοηθεί ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν όπλα μαζικής καταστροφής κατά της Ινδίας αν ξεσπούσε πόλεμος.

Τον Αύγουστο η κυβέρνηση της Ινδίας ανακοίνωσε την ανάκληση του ειδικού καθεστώτος της περιοχής, όπως ορίζεται στο άρθρο 370 του Συντάγματος. Σύμφωνα με το νόμο, η περιοχή έχει αυτόνομο σύνταγμα και μπορεί να λάβει τις δικές της αποφάσεις, εκτός από τους τομείς της άμυνας, τις εξωτερικές υποθέσεις και τις επικοινωνίες.

Το Πακιστάν χαρακτήρισε «παράνομη» την κίνηση και υποσχέθηκε να αντισταθεί στην απόφαση της Ινδίας.

Διαβάστε ακόμα:

Το Πακιστάν απαγόρευσε στο αεροσκάφος του Μόντι να εισέλθει στον εναέριο χώρο του

Ο Ινδός ΥΠΕΞ ελπίζει ότι η χώρα του και το Πακιστάν θα γίνουν «κανονικοί γείτονες»

Tags:
Κασμίρ, πόλεμος, Ινδία, Πακιστάν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK