12:11 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Το φλεγόμενο αντικείμενο κατέπεσε στη Χιλή, με αποτέλεσμα να προκληθούν διάφορες εικασίες σχετικά με την προέλευσή του. Ωστόσο, το Εθνικό Κέντρο Γεωλογίας έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται για μετεωρίτη.

Μυστηριώδης φλεγόμενη «μπάλα» κατέπεσε στην περιοχή Νταλκάουε, στη Χιλή, με τους επιστήμονες να διευκρινίζουν ότι το άγνωστο αντικείμενο δεν ήταν… μετεωρίτης.

Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα, με ντόπιους και επιστήμονες να παραμένουν «μπερδεμένοι» ως προς την προέλευση της φλεγόμενης «μπάλας».

​Αρχικά, ο Χιλιανός αστρονόμος και αστροφυσικός, Τζόε Μάζα, ισχυρίστηκε ότι το αντικείμενο, κατά πάσα πιθανότητα, αποτελούσε είτε μετεωρίτη είτε διαστημικό σκουπίδι.

Ωστόσο, η εκδοχή του μετεωρίτη τελικά έφυγε από το «τραπέζι», με αποτέλεσμα το μυστήριο να παραμένει άλυτο.

Οι γεωλόγοι έσπευσαν να ερευνήσουν το σημείο, δηλώνοντας ότι θα παρουσιάσουν τα πορίσματα της έρευνάς τους τις επόμενες εβδομάδες.

Μέχρι στιγμής, επομένως, το μυστηριώδες αντικείμενο τεχνικά θεωρείται ως άγνωστης προέλευσης ιπτάμενο αντικείμενο ή αλλιώς… UFO.

Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο του 2013, μετεωρίτης εξερράγη πάνω από την πόλη Τσελιαμπίνσκ στην κεντρική Ρωσία.

Επρόκειτο για έναν μετεωρίτη βάρους 10.000 μετρικών τόνων, η έκρηξη του οποίου προκάλεσε τον τραυματισμό 1.500 ατόμων – κυρίως λόγω σπασίματος γυάλινων αντικειμένων.

Σχετικά:

Μετεωρίτης ή κάτι άλλο; Μυστηριώδης λάμψη στη Ρωσία προκαλεί χαμό στα socia media (Βίντεο)
Μετεωρίτης πέφτει στην Αυστραλία (Βίντεο)
Tags:
επιστήμονας, επιστήμονες, Επιστήμη, διάστημα, διάστημα, μετεωρολογικό φαινόμενο, μετεωρίτης, Χιλή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK