15:53 04 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι Χούθι, που ελέγχουν το βόρειο τμήμα της Υεμένης, δήλωσαν την Πέμπτη ότι προετοιμάζονται για νέα πλήγματα στην Σαουδική Αραβία, στην περίπτωση που το Ριάντ δεν ανταποκριθεί στις εκκλήσεις τους για παύση των εχθροπραξιών.

Στα μέσα Σεπτεμβρίου, οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για τις επιθέσεις εναντίον των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της Σαουδικής Αραβίας, οι οποίες οδήγησαν σε απότομη πτώση της πετρελαϊκής παραγωγής του βασιλείου, το οποίο βρίσκεται στο τιμόνι ενός συνασπισμού που αγωνίζεται εναντίον του επαναστατικού κινήματος στην Υεμένη. Οι αντάρτες εν συνεχεία ανακοίνωσαν την αναστολή των επιθέσεων με drones στη Σαουδική Αραβία και κάλεσαν τον συνασπισμό να πράξει αντιστοίχως.

«Οι προετοιμασίες μεγάλης κλίμακας βρίσκονται σε εξέλιξη για απεριόριστες και ισχυρές επιδρομές, οι οποίες θα είναι αρκετές για να συντρίψουν τον επιτιθέμενο, εάν οι ειρηνικές προσπάθειες και ο διάλογος δεν φέρουν επιτυχία», ανέφερε το Ανώτατο Πολιτικό Συμβούλιο των Χούθι σε μια δήλωση του, όπως αναφέρει το τηλεοπτικό κανάλι Almasirah το οποίο ελέγχεται από την κίνηση.

Το πολιτικό συμβούλιο σημείωσε ότι οι πρόσφατες επιθέσεις εναντίον των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της Σαουδικής Αραβίας ήταν μόνο «η κορυφή ενός παγόβουνου» σε σύγκριση με τις ικανότητες των ανταρτών.

Μετά την ανακοίνωση των Χούθι ότι αναστέλλονται οι επιθέσεις τους στην Σαουδική Αραβία, εμφανίστηκαν αναφορές των μέσων ενημέρωσης που υποδείκνυαν ότι η Σαουδική Αραβία συμφώνησε σε μερική κατάπαυση του πυρός. Οι ισχυρισμοί αυτοί, ωστόσο, απορρίφθηκαν στην συνέχεια από τους Χούθις οι οποίοι δήλωσαν ότι οι αεροπορικές επιδρομές της Σαουδικής Πολεμικής Αεροπορίας συνεχίστηκαν.

Το Ριάντ ισχυρίστηκε ότι οι επιθέσεις στις πετρελαϊκές του εγκαταστάσεις είχαν διαπραχθεί από το Ιράν και όχι από τους Χούθι, λέγοντας ότι το κίνημα των ανταρτών δεν είχε τις δυνατότητες για μία τέτοια επίθεση. Η Τεχεράνη έχει αρνηθεί τον οποιοδήποτε ρόλο στο περιστατικό, χαρακτηρίζοντας τους ισχυρισμούς μια αμερικανo-Σαουδική συνωμοσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Νέο βίντεο από την επίθεση με drone σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία

Πούτιν: Δεν υπάρχουν στοιχεία για ενοχή του Ιράν στις επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία

Ο Ζαρίφ απειλεί με πόλεμο σε περίπτωση χτυπήματος κατά του Ιράν

 

 

 

 

Tags:
επιθέσεις, επίθεση, ΗΠΑ, Ιράν, Σαουδική Αραβία, αντάρτες Χούθι, χούθι, Υεμένη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK