04:45 03 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 30
Βρείτε μας

Η νεαρή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ έχει κερδίσει την αναγνώριση από τους περισσότερες ηγέτες του κόσμου με τον Ρώσο Πρόεδρο, ωστόσο, να παραμένει επιφυλακτικός.

Η παθιασμένη ομιλία της ακτιβίστριας Γκρέτα Τούνμπεργκ στη διάσκεψης κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα στη Νέα Υόρκη την περασμένη εβδομάδα την έχει καταστήσει ως την πιο διάσημη ακτιβίστρια για την κλιματική αλλαγή.

Τα λόγια της δέχτηκαν τον έπαινο πολλών από τους μεγαλύτερους ηγέτες στον κόσμο.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ωστόσο, φαίνεται πως δεν συμμερίζεται αυτόν τον ενθουσιασμό.

«Μπορεί να σας απογοητεύσω, αλλά δεν μοιράζομαι τον ενθουσιασμό για την ομιλία της Γκρέτα Τούνμπεργκ» δήλωσε σε ενεργειακό φόρουμ στη Μόσχα την Τετάρτη.

«Κανείς δεν έχει εξηγήσει στη Γκρέτα ότι ο σύγχρονος κόσμος είναι πολύπλοκος και διαφορετικός και ... οι άνθρωποι στην Αφρική ή σε πολλές χώρες στην Ασία  θέλουν να ζουν στο ίδιο επίπεδο πλούτου όπως στη Σουηδία», συνέχισε.

«Φυσικά, ο συναισθηματισμός είναι αναπόφευκτος, αλλά αν θέλουμε να είμαστε αποτελεσματικοί, πρέπει να είμαστε επαγγελματίες».

Ο οικολογικός ακτιβισμός της Τούνμπεργκ έχει δεχτεί κριτικές για το ότι επικεντρώνεται στον δυτικό κόσμο, αγνοώντας παράλληλα τις ζημιές που προκαλούνται στο περιβάλλον από λιγότερο πλούσιες χώρες που διέρχονται τις δικές τους βιομηχανικές επαναστάσεις.

Ενώ οι νέοι περιβαλλοντολόγοι θα πρέπει να χαίρουν στήριξης, «όταν κάποιος χρησιμοποιεί παιδιά και έφηβους για προσωπικά συμφέροντα, κάτι τέτοιο πρέπει να το καταδικάζουμε» υποστήριξε ο Πούτιν.

«Είμαι σίγουρος ότι η Γκρέτα είναι ένα ευγενικό και ειλικρινές κορίτσι», πρόσθεσε.

«Αλλά οι ενήλικες πρέπει να κάνουν τα πάντα για να μην φέρνουν έφηβους και παιδιά σε ακραίες καταστάσεις».

Ο ακτιβισμός της Τούνμπεργκ βρέθηκε και στο επίκεντρο χλευασμού από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Η ίδια είπε ότι αυτή η αντίδραση αποδεικνύει ότι το μήνυμά της είναι «πολύ δυνατό για να το χειριστεί κάποιος».

Tags:
Ντόναλντ Τραμπ, ακτιβισμός, ακτιβιστές, περιβάλλον, ΟΗΕ, κλίμα, Βλαντίμιρ Πούτιν, Γκρέτα Τούνμπεργκ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK