07:58 07 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Οι εξελίξεις στα Στενά του Ορμούζ (64)
0 10
Βρείτε μας

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, αναφέρθηκε στις γεωπολιτικές εξελίξεις, αλλά και στον παγκόσμιο ρόλο της Κίνας. Τι πρότεινε για την ασφάλεια στην περιοχή του Κόλπου.

Στο πολιτικό φόρουμ «Vladai», το οποίο διεξάγεται στο Σότσι της Ρωσίας, έδωσε το «παρών» ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος αναφέρθηκε σε μία σειρά διεθνών και περιφερειακών ζητημάτων.

Μεταξύ άλλων, ειδική μνεία έκανε στις γεωπολιτικές αναταράξεις, προτείνοντας τη δημιουργία ενός οργανισμού για την ασφάλεια και τη συνεργασία στην περιοχή του Κόλπου.

«Μαζί με τις χώρες του Κόλπου, θα μπορούσαν να συμμετέχουν ως παρατηρητές η Ρωσία, η Κίνα, οι ΗΠΑ, η Ε.Ε., η Ινδία και άλλες ενδιαφερόμενες χώρες» σημείωσε, χαρακτηριστικά.

Δεν παρέλειψε δε, να υπογραμμίσει ότι η Μόσχα τάσσεται υπέρ της ενίσχυσης της ασφάλειας και της σταθερότητας, και εναντίον της «διεθνούς τρομοκρατίας και των άλλων προκλήσεων ή απειλών».

Την ίδια ώρα, ειδική μνεία έκανε και στον παγκόσμιο ρόλο της Κίνας, ξεκαθαρίζοντας ότι η «απουσία» του Πεκίνου από τις εξελίξεις είναι αδύνατη και ότι «όσοι προσπαθήσουν να πράξουν κάτι τέτοιο, το μόνο που θα πετύχουν είναι να βλάψουν τον εαυτό τους».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πούτιν γνωστοποίησε ότι η Μόσχα συνδράμει την Κίνα στη δημιουργία ενός νέου συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης βαλλιστικού πυραύλου, κάτι το οποίο θα αυξήσει σημαντικά την αμυντική της ικανότητα.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας αναφέρθηκε και στο ΝΑΤΟ, απορρίπτοντας την ιδέα δημιουργίας παρεμφερών οργανισμών στην περιοχή της Ασίας.

Τέλος, όσον αφορά την πυρηνική συμφωνία μέσου βεληνεκούς, γνωστή και ως INF, εξέφρασε για ακόμη μία φορά την απογοήτευσή του από τη μονομερή αποχώρηση της Ουάσιγκτον.

«Η κατάσταση δεν βελτιώθηκε. Έγινε χειρότερη μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ. Περιμένουμε την επόμενη απόφαση» υποστήριξε, χαρακτηριστικά, εκφράζοντας την ανησυχία του για τις επιπτώσεις στην παγκόσμια ασφάλεια.

Θέμα:
Οι εξελίξεις στα Στενά του Ορμούζ (64)

Σχετικά:

Πούτιν: Η Γκρέτα είναι ευγενική αλλά ο συναισθηματισμός δεν μπορεί να λύσει το ζήτημα του κλίματος
Πούτιν σε Αναστασιάδη: Λύση του Κυπριακού προς όφελος της ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο
Tags:
πυρηνικά όπλα, πυρηνικά, Συνθήκη INF, INF, βαλλιστικός πύραυλος, αμυντικά συστήματα, αμυντική συνεργασία, ΗΠΑ, Κίνα, Συρία, Περσικός Κόλπος, Ρωσία, Βλαντίμιρ Πούτιν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK