02:48 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών δοκίμασαν για πρώτη φορά σε πεδίο βολής το νέο πύραυλο αέρος – αέρος sidewinder AIM-9X.

Μια στρατιωτική άσκηση με μαχητικά αεροσκάφη F-15 και F-22 απετέλεσε την πρώτη επιχειρησιακή δοκιμή του sidewinder AIM-9X, δήλωσε η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία σε δελτίο τύπου την Πέμπτη.

«Αυτή η άσκηση ήταν η πρώτη χρήση του βλήματος AIM-9X Sidewinder, μια τεχνολογικά προηγμένη έκδοση του προκάτοχού του, του AIM-9», ανέφερε η ανακοίνωση. «Το νέο σύστημα περιλαμβάνει δυνατότητες υπέρυθρης παρακολούθησης, πλήγματος τόσο σε εναέριους όσο και στόχους επιφανείας, καθιστώντας το καλύτερο για μαχητικά αεροσκάφη», πρόσθεσε.

Οι πιλότοι των F-15 και F-22 εξαπέλυσαν τους πυραύλους σε ψεύτικους στόχους στην αεροπορική βάση Tyndall στην πολιτεία της Φλόριντα. Η συγκεκριμένη βάση φιλοξενεί το μεγαλύτερο πεδίο βολής πυραύλων αέρος - αέρος της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η άσκηση διάρκειας 10 ημερών ολοκληρώθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η Raytheon σχεδίασε το AIM-9X Sidewinder για εύκολη εγκατάσταση σε ένα ευρύ φάσμα σύγχρονων αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένων των F-15, F-16, F / A-18, E / A-18G, F-22 και F-35, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της κατασκευάστριας εταιρείας.

Tags:
Πολεμική Αεροπορία, Πολεμική Αεροπορία ΗΠΑ, πύραυλος, πύραυλοι, βλήματα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK