03:08 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Στην ομιλία του, ο Πούτιν παρατήρησε ότι κανένας δεν εξήγησε προφανώς στην Γκρέτα πόσο πολύπλοκος και ποικίλος είναι ο σύγχρονος κόσμος και πόσο προβληματικό θα ήταν για ορισμένες χώρες της Αφρικής και της Ασίας να στραφούν στην ηλιακή ενέργεια.

Η έφηβη ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ έχει προσαρμόσει το βιογραφικό της στο Twitter, ορίζοντας το σε «Ένας καλός, αλλά κακώς ενημερωμένος έφηβος», φαινομενικά σε απάντηση στις παρατηρήσεις που έκανε πρόσφατα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν για την ίδια.

Κατά την ομιλία του σε σύνοδο της Ρωσικής Εβδομάδας Ενέργειας, ο Πούτιν δήλωσε ότι «είναι πεπεισμένος ότι η Γκρέτα είναι ένα καλό και πολύ ειλικρινές κορίτσι», αλλά υποστήριξε ότι είναι λάθος να χρησιμοποιούμε παιδιά και έφηβους για να προωθήσουμε ακόμη και ευγενείς στόχους, προσθέτοντας ότι δεν μοιράζεται τον γενικό ενθουσιασμό για την ομιλία της Γκρέτα Τούνμπεργκ.

«Εξάλλου, κανείς δεν εξήγησε στη Γκρέτα ότι ο σύγχρονος κόσμος είναι πολύπλοκος και ποικίλος και εξελίσσεται ταχύτατα. Οι άνθρωποι στην Αφρική ή σε πολλές ασιατικές χώρες θέλουν να ζήσουν με τα ίδια πρότυπα όπως στην Σουηδία. Και πώς θα γίνει αυτό; Θα έπρεπε τώρα να αρχίσουν να χρησιμοποιούν ηλιακή ενέργεια, η οποία υπάρχει σε πληθώρα στην Αφρική; Της έχει εξηγήσει κάποιος τι κοστίζει;», αναρωτήθηκε ο Πούτιν.

​Σχολιάζοντας αυτή την εξέλιξη, μερικοί νεότεροι εμφανίστηκαν μπερδεμένοι από το νέο βιογραφικό της Γκρέτα στο Twitter.

​Πολλοί άλλοι εξέφρασαν την συμφωνία τους με τον Πούτιν για το θέμα.

Ακόμη, πολλοί άνθρωποι αστειεύονταν για την περιγραφή της Γκρέτα ως «ευγενικής».

Επίσης, υπήρχαν εκείνοι που επέλεξαν να επιτεθούν στους επικριτές της Τούνμπεργκ.

​Νωρίτερα, η Γκρέτα Τούνμπεργκ απάντησε στις παρατηρήσεις του Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με αυτήν με παρόμοιο τρόπο, όταν εκείνος σχολίασε στο Twitter: «Ένα πολύ χαρούμενο νεαρό κορίτσι που προσβλέπει σε ένα λαμπρό και θαυμάσιο μέλλον».

Tags:
ενέργεια, ακτιβισμός, ακτιβιστές, Ασία, Αφρική, Ρωσία, Βλαντίμιρ Πούτιν, Γκρέτα Τούνμπεργκ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK