22:55 05 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τον Σεπτέμβριο, βουλευτές της αντιπολίτευσης και συντηρητικοί «αντάρτες» ψήφισαν νόμο που απαιτούσε από τον Τζόνσον να ζητήσει παράταση του Brexit, αλλά ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την ΕΕ όπως και να έχει στις 31 Οκτωβρίου.

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, θα στείλει επιστολή στην Ευρωπαϊκή Ένωση ζητώντας καθυστέρηση του Brexit εάν δεν έχει εγκριθεί μια συμφωνία αποχώρησης μέχρι τις 19 Οκτωβρίου, σύμφωνα με κυβερνητικά έγγραφα που υποβλήθηκαν σε δικαστήριο της Σκωτίας.

Στην υπόθεση που έφτασε στο δικαστήριο της Σκωτίας, οι υπέρμαχοι της παραμονής ζητούν μια απόφαση που θα επιβάλει στον Τζόνσον να συμμορφωθεί με την απόφαση του Κοινοβουλίου για παράταση του Brexit.

Ο Τζόλιον Μόγκαμ, ένας από τους τρεις δικηγόρους που ασχολούνται με την υπόθεση, δήλωσε ότι ο Τζόνσον «παίζει ένα πολύ περίεργο παιχνίδι».

«Είπε χθες στη Βουλή των Κοινοτήτων ότι θα αποχωρήσουμε στις 31 Οκτωβρίου, και δεν καταλαβαίνω πώς η δήλωση αυτή μπορεί να συνάδει με τις υποσχέσεις που έδωσε στο δικαστήριο σήμερα. Δεν υπάρχει τρόπος να τετραγωνιστεί ο κύκλος. Και θα πρέπει να ξεκάθαρος είτε στο κοινοβούλιο είτε στο δικαστήριο», δήλωσε.

Να σημειωθεί πως ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Λίο Βαράντκαρ ανέφερε ότι θα συναινούσε σε ένα αίτημα του Τζόνσον για παράταση.

Το γραφείο του πρωθυπουργού δεν σχολίασε την κατάσταση, τονίζοντας ότι η διαδικασία συνεχίζεται.

Tags:
Μεγάλη Βρετανία, παράταση, αποχώρηση, ΕΕ, Μπόρις Τζόνσον, σκληρό Brexit, Brexit
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK