00:07 05 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Απόπειρα παραβίασης της διαδικτυακής προεκλογικής εκστρατείας για το 2020 αναφέρει το Reuters, η οποία -όπως υποστηρίζει- συνδέεται με μια ιρανική ομάδα χάκερ που πρόσκειται στην κυβέρνηση της ασιατικής χώρας.

Ομάδα χάκερ που συνδέεται με την κυβέρνηση του Ιράν φέρεται να αποπειράθηκε να χακάρει την προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ για το 2020, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Reuters.

Το ειδησεογραφικό δίκτυο, επικαλούμενο πηγές με γνώση της απόπειρας, ανέφεραν ότι ήταν ανεπιτυχής.

Το εν λόγω ρεπορτάζ έρχεται λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της Microsoft για εντοπισμό σημαντικής δραστηριότητας στον κυβερνοχώρο από μια ομάδα με την ονομασία «Phosphorus», η οποία προέρχεται από το Ιράν. Μάλιστα, φέρεται να έχει στοχεύσει εναντίον τουλάχιστον μίας προεκλογικής καμπάνιας, αλλά και τέως και νυν κυβερνητικών αξιωματούχων.

Η ανακοίνωση της Microsoft αναφέρει:

«Το μοιραζόμαστε για δύο λόγους: Πρώτον, είναι σημαντικό ότι εμείς όλοι -οι κυβερνήσεις και ο ιδιωτικός τομέας- είμαστε ολοένα και πιο διαφανείς όσον αφορά στις επιθέσεις εθνικών κρατών και στις προσπάθειες να διαταραχθούν οι δημοκρατικές διαδικασίες. Δεύτερον, ενώ έχουμε διαδικασίες για την ενημέρωση των πελατών σχετικά με τη δραστηριότητα των κρατών και την παρακολούθηση λογαριασμών εκστρατειών, αλλά και άλλων συνδεδεμένων οργανισμών σχετικά με εκλογικές διαδικασίες σε δημοκρατίες σε όλο τον κόσμο, η δημοσίευση αυτών των πληροφοριών θα βοηθήσει τους άλλους να επαγρυπνούν και να λάβουν μέτρα για να προστατευθούν. Οι στοχοποιημένοι λογαριασμοί συνδέονται με μια προεδρική εκστρατεία των ΗΠΑ, νυν και πρώην κυβερνητικούς αξιωματούχους των ΗΠΑ, δημοσιογράφους που καλύπτουν την παγκόσμια πολιτική και εξέχοντες Ιρανούς που ζουν εκτός Ιράν».

Σε περίοδο ενός μήνα εντοπίστηκαν 2.700 προσπάθειες «ταυτοποίησης e-mail πελατών της Microsoft και, στη συνέχεια, 241 επιθέσεις αυτών των λογαριασμών». Τελικά, σύμφωνα με την εταιρεία, παραβιάστηκαν μόλις τέσσερις.

Η Microsoft, στο τέλος της ανακοίνωσής της, σημείωσε: «Η προσπάθεια αυτή υποδηλώνει ότι η ομάδα "Phosphorus" είναι ιδιαίτερα πρόθυμη να επενδύσει σημαντικό χρόνο και πόρους σχετικά με την έρευνα και άλλα μέσα συλλογής πληροφοριών».

Διαβάστε ακόμα:

Στην Αθήνα έφθασε ο Πομπέο - Διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας το Σάββατο - Βίντεο

Αναστολή της έρευνας για τον Τραμπ ζήτησαν οι Ρεπουμπλικάνοι

Tags:
προεκλογική εκστρατεία, διαδίκτυο, Ιράν, χάκερ, Ντόναλντ Τραμπ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK