15:42 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Μάικ Πενς, Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, μπήκε στο στόχαστρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, καθώς το Σώμα τού ζήτησε να παράσχει όλα τα έγγραφα που σχετίζονται με τη διαδικασία αποπομπής του Ντόναλντ Τραμπ.

Η -ελεγχόμενη από τους Δημοκρατικούς- Βουλή των Αντιπροσώπων ζήτησε έγγραφα του Αντιπροέδρου Μάικ Πενς που σχετίζονται με τη διαδικασία αποπομπής του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας «The Washington Post».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Κογκρέσο στη σχετική επιστολή του προς τον Μάικ Πενς δίνει προθεσμία μέχρι και τις 15 Οκτωβρίου ώστε να προσκομίσει τα έγγραφα που του ζητούνται και σημειώνεται:

«Ο Πρόεδρος Τραμπ επανειλημμένα σας χρησιμοποίησε στις προσπάθειές του να ασκήσει πίεση στον ηγέτη της Ουκρανίας σε μια εποχή που ο Πρόεδρος χρησιμοποιεί άλλους διαύλους για να ζητήσει πληροφορίες που ελπίζει ότι θα ήταν επιζήμιες για έναν Δημοκρατικό αντίπαλο. Παραμένει ασαφές σε ποιο βαθμό είχατε γνώση συγκεκριμένων πτυχών ορισμένων από αυτά τα γεγονότα».

Επίσης, σύμφωνα με την επιστολή, από τον Μάικ Πενς ζητούνται:

«Όλες οι καταγραφές, τα πρακτικά, οι σημειώσεις (συμπεριλαμβανομένων ηλεκτρονικών και χειρόγραφων), οι περιλήψεις και σχέδια εκδόσεων του επίσημου "Μνημονίου Τηλεφωνικής Συνομιλίας". Όλα τα προπαρασκευαστικά μνημόνια και τα υλικά, συμπεριλαμβανομένου του πακέτου πλήρους προεδρικής κλήσης και κάθε προσθήκης, την ταυτότητα όλων των ατόμων που ακούστηκαν, συμμετείχαν, βοήθησαν κατά την προετοιμασία, μεταγράφηκαν, έλαβαν σημειώσεις κατά τη διάρκεια της εξέτασης ή εξέτασαν το αρχείο κλήσης ή το αντίγραφο ή έλαβαν πληροφορίες σχετικά με τις τηλεφωνικές συνομιλίες της 21ης Απριλίου 2019 και της 25ης Ιουλίου 2019. Όλα τα μνημόνια, τα ενημερωτικά έγγραφα, τις περιλήψεις και άλλα έγγραφα που ελήφθησαν από εσάς ή από υπαλλήλους του Γραφείου του Αντιπροέδρου που αναφέρονται ή σχετίζονται με την πρόσκληση της 25ης Ιουλίου 2019».

Στην επιστολή, μάλιστα, τονίζεται ότι τυχόν μη συμμόρφωση του Μάικ Πενς μπορεί να θεωρηθεί παρακώλυση στο έργο της Βουλής των Αντιπροσώπων και να έχει αρνητικό αντίκτυπο στο πόρισμά της σχετικά με εκείνον και τον Ντόναλντ Τραμπ.

Διαβάστε ακόμα:

«Ιρανοί επιχείρησαν να χακάρουν την προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ»

Μήνυση στον Ελληνο-αμερικανό πρώην σύμβουλο του Τραμπ καταθέτει ο Ρέντσι

 

 

Tags:
ΗΠΑ, Αμερικανικό Κογκρέσο, Βουλή των Αντιπροσώπων, Μάικ Πενς, Ντόναλντ Τραμπ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK