05:13 06 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ένας γιατρός απολύθηκε από τη θέση που κατείχε στο Δημόσιο του Ηνωμένου Βασιλείου επειδή αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει «διεμφυλετικούς χαρακτηρισμούς» και το δικαστήριο έκρινε νόμιμη την απομάκρυνσή του.

Η εξέλιξη της κοινωνίας δημιουργεί όλο και πιο πολύπλοκες σχέσεις, αλλά η ετυμηγορία ενός βρετανικού δικαστηρίου ήταν αρκετή έτσι ώστε ο γιατρός Δρ. Ντέιβιντ Μακέρεθ να χάσει τη δουλειά του επειδή αρνήθηκε να χρησιμοποιεί «διεμφυλικούς χαρακτηρισμούς», οι οποίοι έρχονται σε αντίθεση με τα χριστιανικά πιστεύω του.

Ο ίδιος εργαζόταν στο Τμήμα Εργασίας και Συντάξεων, όταν είπε στον επικεφαλής του ότι -σε ένα υποθετικό σενάριο- δεν θα μπορούσε να αποκαλέσει «κυρία» έναν «πανύψηλο άνδρα με γένια».

Το δικαστήριο, παρ' όλα αυτά, έκρινε πως η απόλυσή του ήταν δικαιολογημένη, αιτιολογώντας την ως εξής:

«Η πίστη στη Γένεση 1:27, η έλλειψη πίστης στον διεμφυλισμό και η ενσυνείδητη αντίθεση στον διεμφυλισμό -κατά την κρίση μας- είναι ασυμβίβαστα με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και είναι αντίθετα με τα θεμελιώδη δικαιώματα των άλλων».

Ο Δρ. Ντέιβιντ Μακέρεθ θεωρεί ότι εγείρονται ζητήματα ελευθερίας του λόγου στο Ηνωμένο Βασίλειο:

«Το ερώτημα εδώ είναι εάν μπορώ να αναγκασθώ να κάνω κάτι και να πω κάτι που πηγαίνει βαθιά ενάντια στη συνείδησή μου».

Ο ίδιος σκοπεύει να ασκήσει έφεση και πρόσθεσε πως, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, «δεν επιτρέπεται να μην πιστεύεις τα μέγιστα στο διεμφυλικό κίνημα», τη στιγμή που οι «ουσιώδεις» πεποιθήσεις του Χριστιανισμού χαρακτηρίζονται ως αταίριαστες με τη σύγχρονη ζωή.

Διαβάστε ακόμα:

Τρανς ζητά αποζημίωση: Απέρριψαν αποτρίχωση στα αντρικά γεννητικά όργανα της

Tags:
διεμφυλικά άτομα, Ηνωμένο Βασίλειο, δικαστήριο, απόλυση, γιατρός, χριστιανισμός, Βίβλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK