07:16 06 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το μέλος του ρωσικού Κοινοβουλίου, Ίνγκα Γιαμούσεβα, με το που έφτασε στις ΗΠΑ, βρέθηκε στο επίκεντρο ενδιαφέροντος ενός αξιωματούχου του FBI, και η ρωσική πρεσβεία απέστειλε σχετική επιστολή διαμαρτυρίας στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στο αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με έρευνα του FBI στη Ρωσίδα βουλευτή, Ίνγκα Γιουμάσεβα.

Το μέλος του ρωσικού Κοινοβουλίου αφίχθη στις ΗΠΑ προκειμένου να συμμετάσχει στο forum διαλόγου «Fort Ross». Όπως επισημαίνεται, όμως, ένας αξιωματούχος του FBI της ζήτησε να μιλήσουν σε ανεπίσημο πλαίσιο.

Η ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ αναφέρει στην επιστολή διαμαρτυρίας:

«Η Γιουμάσεβα κρατήθηκε στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης, της ζητήθηκε να πάει σε ξεχωριστό δωμάτιο και ένας αξιωματικός του FBI, ο οποίος παρουσιάστηκε, άρχισε να τη ρωτά για μια ώρα. Επιπλέον, της ζήτησε να συναντηθεί μαζί του σε διαφορετικό, ανεπίσημο περιβάλλον έτσι ώστε να συνεχίσει τη συζήτηση».

Αυτές οι πράξεις είναι «απαράδεκτες» σύμφωνα με τη ρωσική πρεσβεία και ο Αντόνοφ υπογράμμισε πως αναμένεται η απάντηση.

Το forum διαλόγου «Fort Ross» θα διεξαχθεί, σήμερα (06/10), στην Καλιφόρνια και αποτελεί έναν δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ μελών του ρωσικού και του αμερικανικού Κοινοβουλίου.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Ρώσος πρέσβης έδωσε το «παρών» στη θεμελίωση του νέου εργοστασίου του Μυτιληναίου

Tags:
υπουργείο Εξωτερικών, ΗΠΑ, διαμαρτυρία, επιστολή, Ρωσική Πρεσβεία, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK