00:23 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την κατάρτιση στρατηγικού σχεδίου πολυεπίπεδης συνεργασίας με τη Βενεζουέλα, με ορίζοντα το 2030, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας, Γιούρι Μπορίσοφ.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας, Γιούρι Μπορίσοφ, ανακοίνωσε την κατάρτιση σχεδίου πολυεπίπεδης συνεργασίας με τη Βενεζουέλα για τα επόμενα δέκα χρόνια, έπειτα συνομιλίες που είχε στο Καράκας με τον Βενεζουελάνο Πρόεδρο, Νικολάς Μαδούρο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπορίσοφ ανέφερε σε δημοσιογράφους:

«Θα προσπαθήσουμε να καταρτίσουμε ένα στρατηγικό έγγραφο για την επόμενη διακυβερνητική επιτροπή, η οποία θα καθορίσει τις εμπορικές, οικονομικές, επιστημονικές, τεχνικές και πολιτιστικές σχέσεις μεταξύ των χωρών μας για μεγάλο χρονικό διάστημα, τουλάχιστον έως το 2030».

Πρόσθεσε, δε, ότι συζήτησε την ανοικοδόμηση της οικονομίας της Βενεζουέλας, το Σάββατο, με τον Μαδούρο. Επίσης, χαρακτήρισε την επίσκεψή του στο Καράκας ως «καθαρά τεχνική» και επισήμανε ότι η κατάσταση στη χώρα είναι σταθερή.

Από την πλευρά του, ο Νικολάς Μαδούρο υποστήριξε ότι θεωρεί πως ήταν «καλή ιδέα» να καταρτίσει σχέδιο συνεργασίας για 10 χρόνια με τη Μόσχα. Ο Βενεζουελάνος Πρόεδρος, τον Σεπτέμβριο, συναντήθηκε με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, στη Μόσχα.

Η Ρωσία έχει ταχθεί στο πλευρό του Βενεζουελάνου Προέδρου εν μέσω αμερικανικών πιέσεων, με την Ουάσινγκτον να υποστηρίζει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης, Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος αυτοανακηρύχθηκε ως μεταβατικός πρόεδρος και αποπειράθηκε να ανατρέψει τον Μαδούρο.

Τον περασμένο Ιανουάριο, ο Γκουαϊδό προσπάθησε να αναλάβει την εξουσία μετά την επανεκλογή του Μαδούρο.

Διαβάστε ακόμα:

Στη Βενεζουέλα έφθασαν δύο αεροσκάφη με ρωσική βοήθεια

Tags:
Γιούρι Μπορίσοφ, Νικολάς Μαδούρο, Βενεζουέλα, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK