12:14 07 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Το αμερικανικό περιοδικό «The National Interest» παρουσιάζει τα τέσσερα πιο επικίνδυνα ρωσικά βομβαρδιστικά, κατά την εκτίμηση του αρθρογράφου Κέιλεμπ Λάρσον.

Εκτενές αφιέρωμα στο ρωσικό οπλοστάσιο και, δη, στα τέσσερα πιο επικίνδυνα βομβαρδιστικά -όπως, άλλωστε, τα χαρακτηρίζει- έχει το τεύχος του αμερικανικού περιοδικού «The National Interest».

Στο εν λόγω δημοσίευμα με τίτλο «Τα τέσσερα πιο επικίνδυνα βομβαρδιστικά της Ρωσίας που έχουν πετάξει», το οποίο ανήκει στον Κέιλεμπ Λάρσον, υποστηρίζεται ότι παρά το ότι το μεγαλύτερο μέρος του ρωσικού οπλισμού είναι απότοκο της Σοβιετικής Ένωσης, εντούτοις κάποια από τα βομβαρδιστικά παραμένουν ισχυρά λόγω των αναβαθμίσεων.

Αρχικά, ο αρθρογράφος αναφέρει το Tu-95, για το οποίο σημειώνει την ανθεκτικότητά του, αλλά και την ικανότητά του να μεταφέρει μεγάλο ωφέλιμο φορτίο.

Στη συνέχεια, ο Λάρσον γράφει για το Tu-22M, το οποίο πέρα από το ότι μπορεί να μεταφέρει -επίσης- μεγάλο ωφέλιμο φορτίο, δύναται να διατηρήσει και υψηλή ταχύτητα.

Άλλο ένα βομβαρδιστικό που ξεχωρίζει, σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι το Tu-160, το οποίο και αποκαλείται «τέρας» επειδή χάρη σε αναβαθμίσεις μπορεί να μείνει ισχυρό για πολλά χρόνια ακόμα.

Τέλος, αναφέρεται και το υπό ανάπτυξη PAK DA, το οποίο θα γίνει το φονικότερο βομβαρδιστικό stealth της επόμενης γενιάς. Θα αντικαταστήσει τα τρία βομβαρδιστικά που χρησιμοποιούνται τώρα, ανάμεσα στα αεροσκάφη μεγάλου βεληνεκούς, συμπεριλαμβανομένων των Tu-22M3, Tu-95 και Tu-160.

Διαβάστε ακόμα:

Το πυρηνικό βομβαρδιστικό «Λευκός Κύκνος» δείχνει τι κάνει στη Συρία - Βίντεο

Tags:
στρατηγικό βομβαρδιστικό, βομβαρδιστικό, οπλοστάσιο, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK