18:00 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η Βουλή της Δανίας ενέκρινε την κρατική εξαγορά τεσσάρων ελεφάντων και μίας καμήλας, γεγονός το οποίο προκάλεσε κύμα γέλιου στην αίθουσα του Κοινοβουλίου.

Να ξεφύγουν από τη βαρετή και τετριμμένη πολιτική ατζέντα κατάφεραν για ορισμένα λεπτά οι βουλευτές στη Δανία, οι οποίοι κλήθηκαν να εξετάσουν την κρατική αγοράς τεσσάρων ελεφάντων και μίας… καμήλας.

Η πρόταση υποβλήθηκε από την πρωθυπουργό της χώρας, Μέττε Φρεντέρισκεν, η οποία – προσπαθώντας να διατηρήσει ένα σοβαρό προφίλ (όχι με μεγάλη επιτυχία) – αναφέρθηκε στην εξαγορά των συμπαθέστατων τετραπόδων.

Όπως είναι φυσικό, το συγκεκριμένο θέμα, παρά τις προσπάθειες των περισσοτέρων, προκάλεσε κύμα γέλιου στην αίθουσα του Κοινοβουλίου.

Η εξαγορά των ελεφάντων και της καμίλας εγκρίθηκε τον Σεπτέμβριο, ως ένα βήμα προς την ολική απαγόρευση της χρήσης άγριων ζώων σε σόου.

Έτσι, το δανέζικο δημόσιο αποφάσισε να προχωρήσει στην αγορά των τεσσάρων ελεφάντων έναντι του ποσού των 11 εκατ. δανέζικων κορωνών (1,6 εκατ. ευρώ).

Όμως, ένας από τους ελέφαντες, ο Ραμπολίν, δεν ήθελε να «χωρίσει» από τον καλύτερο του φίλο, την καμήλα Άλι.

Οι δυο τους είχαν αναπτύξει μια μακρά σχέση, ενώ είχαν συμμετάσχει από κοινού σ΄ ένα ντοκιμαντέρ της δανέζικης τηλεόρασης, το 2010.

«Είναι λάθος να χωρίσουμε τον Ραμπολίν και την Άλι» δήλωσε από το βήμα της Βουλής η πρωθυπουργός, προκαλώντας γέλιο στους βουλευτές.

Σχετικά:

Ελέφαντας ποζάρει με μοντέλο του Playboy για την πιο καυτή φωτογραφία σέλφι - Βίντεο
Τραγικό θέαμα: Ελέφαντας χτυπήθηκε από τρένο στην Ινδία - Βίντεο
Tags:
άγρια ζώα, τσίρκο, πρωθυπουργός, Κράτος, αγορά, Δανία, Βουλή, καμήλα, ελέφαντας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK