10:17 14 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ένα δημοτικό σχολείο στο Λονδίνο αποφάσισε να καθιερώσει κοινές τουαλέτες για τα αγόρια και τα κορίτσια, προκαλώντας τη δυσαρέσκεια των μικρών μαθητριών.

Προβλήματα και αναταράξεις έχει προκαλέσει η πρωτοβουλία ενός δημοτικού σχολείου στο Λονδίνο να καθιερώσει τις πρώτες unisex τουαλέτες.

Και αυτό διότι αρκετές μαθήτριες φέρεται να δυσανασχετούν με τη σχετική απόφαση, καθώς ντρέπονται να χρησιμοποιήσουν τις κοινές εγκαταστάσεις.

Ως δικαιολογία επικαλούνται τους ενδεχόμενους κινδύνους που κρύβονται για την υγεία τους από τη χρήση κοινών – τόσο για τα αγόρια, όσο και για τα κορίτσια – τουαλετών.

Όλα ξεκίνησαν μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, όταν οι γονείς των μαθητριών συνειδητοποίησαν με έκπληξη ότι οι τουαλέτες στο σχολείο ήταν unisex.

Αρκετοί εξ αυτών, παραπονέθηκαν ότι τα κορίτσια προτιμούσαν να κρατήσουν την… ανάγκη τους έως ότου επιστρέψουν σπίτι, παρά να χρησιμοποιήσουν τις ίδιες τουαλέτες με τα αγόρια.

«Τα κορίτσια αναγκάζονται να κρατηθούν μέχρι να πάνε σπίτι. Η κόρη μίας φίλης μου κρατήθηκε όλη ημέρα, επειδή ντρεπόταν. Δεν είναι δίκαιο» δήλωσε γονέας, μιλώντας στο «MyLondon».

Το πρόβλημα καθίσταται ακόμη μεγαλύτερο, εξαιτίας του τρόπου κατασκευής των τουαλετών, ο οποίος επιτρέπει στα αγόρια να… κρυφοκοιτούν τις γυναίκες, κατά τη διάρκεια της «ανάγκης» τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη τακτική (σ.σ. unisex τουαλέτες) έχει ξεκινήσει να προσλαμβάνει ευρύτερες διαστάσεις, καθώς ασκούνται πιέσεις για την υιοθέτηση της επίμαχης πρακτικής από ολοένα και περισσότερα σχολεία.

Άλλωστε, οι υπερασπιστές των δικαιωμάτων των διεμφυλικών (transgender) ατόμων θεωρούν ότι οι unisex τουαλέτες συμβάλλουν στο να νιώθουν πιο αποδεκτά τα συγκεκριμένα άτομα από την σχολική κοινότητα.

Σχετικά:

Κάνει περιπολίες σε χωριό της Νιγηρίας για να βεβαιωθεί ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν την τουαλέτα
Έκλεψαν ολόχρυση τουαλέτα από το παλάτι του Τσόρτσιλ
Tags:
μαθήτρια, μαθητές, μαθητής, Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Λονδίνο, δημοτικό σχολείο, σχολείο, τουαλέτα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK