03:57 11 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Να δώσει στις αρχές που διεξάγουν έρευνα τη φορολογική κατάσταση οκτώ ετών διέταξε σήμερα τον Ντόναλντ Τραμπ ομοσπονδιακός δικαστής.

Οι δικηγόροι του Αμερικανου Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ άσκησαν έφεση κατά της απόφασης ομοσπονδιακού δικαστή σχετικά με τις φορολογικές δηλώσεις του προέδρου. Οι δικηγόροι υπέβαλαν την προσφυγή στο 2ο Εφετείο των ΗΠΑ.

Νωρίτερα, ο περιφερειακός δικαστής Βίκτορ Μαρέρο απέρριψε αίτημα του Τραμπ και αποφάνθηκε ότι πρέπει να δώσει τις φορολογικές δηλώσεις μιας περιόδου οκτώ ετών στον Εισαγγελέα της Περιφέρειας του Μανχάταν.

«Όπως το ερμηνεύει το δικαστήριο, η προεδρική ασυλία θα μπορούσε να καλύψει όλες τις φάσεις της ποινικής διαδικασίας, συμπεριλαμβανομένων των ερευνών, των δικαστικών διαδικασιών και των κλητεύσεων, των κατηγοριών, της δίωξης, της σύλληψης, της δίκης, της καταδίκης και της φυλάκισης», αναφέρει ο Μαρέρο.

«Αυτή η συνταγματική προστασία πιθανότατα θα περιλάμβανε οποιαδήποτε συμπεριφορά, ανά πάσα στιγμή, σε οποιοδήποτε σώμα, είτε ομοσπονδιακό είτε κρατικό, και ακόμα και ο Πρόεδρος ενεργούσε μόνος ή σε συνεννόηση με άλλα άτομα», προσθέτει.

Ο δικαστής σημείωσε, ωστόσο, ότι το αίτημα του Τραμπ για ευρεία ασυλία είναι «ασυνήθιστο», προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή μια «χωρίς όρια επίκληση της προεδρικής ασυλίας».

Ο Πρόεδρος Τραμπ έσπευσε αμέσως να καταδικάσει την απόφαση μέσω Twitter.

Οι αξιωματούχοι ζήτησαν προηγουμένως έγγραφα από τη λογιστική εταιρεία του Τραμπ Mazars USA, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν ο Όμιλος Trump είχε πληρώσει γυναίκες που ισχυρίζονταν ότι είχαν σχέσεις με τον πρόεδρο.

Tags:
ΗΠΑ, δικαστής, Φορολογία, φορολογικό, Ντόναλντ Τραμπ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK