21:37 09 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αυστηρό μήνυμα στον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον απέστειλε η ΕΕ με αφορμή το τελευταίο σχέδιο Brexit που παρουσίασε.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ κατηγόρησε την Τρίτη τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον ότι παίζει το «παιχνίδι των αλληλοκατηγοριών» και θέτει σε κίνδυνο το μέλλον της χώρας του εξαιτίας της αδυναμίας του να εξασφαλίσει μια ολοκληρωμένη συμφωνία Brexit.

«Μπόρις Τζόνσον αυτό που διακυβεύεται δεν είναι να κερδίσεις κάποιο ηλίθιο παιχνίδι αλληλοκατηγοριών. Διακυβεύεται το μέλλον της Ευρώπης και του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και η ασφάλεια και τα συμφέροντα των λαών μας. Δεν θέλετε συμφωνία, δεν θέλετε παράταση, δεν θέλετε να πάρετε πίσω την απόφαση, quo vadis (πού βαδίζετε);», τουίταρε ο Τουσκ

Τη Δευτέρα, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έθεσε προθεσμία ως την Παρασκευή για να αναθεωρήσει το σχέδιο του για το Brexit που η Ευρωπαϊκή Ένωση γρήγορα απέρριψε για το ιρλανδικό backstop.

Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης απάντησε ότι ο Τζόνσον πίστευε ότι το σχέδιό του ήταν «λογικό» και ζητούσε από την ΕΕ να εναρμονιστεί με τους συμβιβασμούς που έκανε το Ηνωμένο Βασίλειο στην προτεινόμενη συμφωνία, υπονοώντας ότι η ΕΕ πρέπει να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου για αποχώρηση.

Σήμερα, ο Τζόνσον μίλησε με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ μέσω τηλεφώνου και σύμφωνα με διάφορα ΜΜΕ απέρριψε κατηγορηματικά την προτεινόμενη συμφωνία Brexit εκτός εάν το Ηνωμένο Βασίλειο συμπεριελάμβανε τη Βόρεια Ιρλανδία στην τελωνειακή ένωση της ΕΕ.

Tags:
Μπόρις Τζόνσον, ΕΕ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK