08:36 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το τουρκικό κοινοβούλιο τον Οκτώβριο του 2014 είχε ανάψει «πράσινο φως» για την παρουσία τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο εξωτερικό, αλλά και ξένων στρατευμάτων στην Τουρκία.

Το τουρκικό κοινοβούλιο επέκτεινε για ένα ακόμη έτος σε συνεδρίαση την Τρίτη την άδειά του για παρουσία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο Ιράκ και τη Συρία, ανάβοντας έτσι πράσινο φως για στρατιωτικές επιχειρήσεις στις δύο χώρες.

Η εντολή να χρησιμοποιηθούν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στο Ιράκ και στη Συρία παρατάθηκε μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2020.

Το τουρκικό κοινοβούλιο τον Οκτώβριο του 2014 είχε ανάψει «πράσινο φως» για την παρουσία τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο εξωτερικό, αλλά και ξένων στρατευμάτων στην Τουρκία, για ένα έτος.

Ακολούθησαν παρατάσεις με αποφάσεις του τουρκικού κοινοβουλίου.

Αλλάζει στάση ο Τραμπ απέναντι στον Ερντογάν - «Κλείδωσε» για 13 Νοεμβρίου η συνάντηση

Στο μεταξύ, νέο μήνυμα αλλά με διαφορετικό περιεχόμενο στέλνει ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στην Τουρκία, με αφορμή τις επιχειρήσεις της τελευταίας στη Βόρεια Συρία.

Υπενθυμίζεται πως ο ίδιος, νωρίτερα, είχε απειλήσει την Τουρκία ότι αν κάνει «οτιδήποτε εκτός ορίων» στο ζήτημα της Συρίας, θα καταστρέψει την οικονομία της.

Τώρα υιοθετώντας μια πιο συμβιβαστική προσέγγιση προς την Άγκυρα, ανάρτησε μια σειρά από tweets στα οποία υπογραμμίζει ότι η Τουρκία είναι ένας σημαντικός εμπορικός εταίρος.

Μεταξύ άλλων ο Αμερικανός Πρόεδρος έκανε γνωστό πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ στις 13 Νοεμβρίου.

Από την πλευρά της η τουρκική ηγεσία εμφανίζεται αποφασισμένη στέλνοντας το μήνυμα πως δεν υποκύπτει σε απειλές.

Διαβάστε επίσης:

Τραμπ: Θα καταστρέψω την οικονομία της Τουρκίας αν κάνει κάτι εκτός ορίων

Σύρραξη στη Μέση Ανατολή: Νεκροί εννέα Κούρδοι από τουρκικούς βομβαρδισμούς

Tags:
Ιράκ, Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ, πόλεμος, Συρία, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK