21:25 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η αμαξοστοιχία από τη Γερμανία εκκενώθηκε στη Μόσχα, μετά από αναφορές ότι οι ρωσικές αρχές μέτρησαν επίπεδα ακτινοβολίας πάνω από το κανονικό.

Σε καραντίνα τέθηκε τρένο από τη Γερμανία, από εμπειρογνώμονες της Ρωσικής Υπηρεσίας ραδιενεργών αποβλήτων και προστασίας του περιβάλλοντος, μετά από αναφορές ότι εμφάνισε υψηλότερο από το κανονικό επίπεδο ακτινοβολίας, όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης της Μόσχας.

Η αμαξοστοιχία εκκενώθηκε μετά από τις αναφορές ότι οι ρωσικές αρχές μέτρησαν επίπεδα ραδιενέργειας πάνω από το κανονικό.

Το τρένο βρίσκεται στον σταθμό Μπελορούσκι της Μόσχας.

Πάντως, πηγή υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης ανέφερε αργότερα ότι οι εμπειρογνώμονες δεν μπορούσαν να επιβεβαιώσουν την παρουσία υπερβολικής ακτινοβολίας.

Νωρίτερα, ρωσικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ένα από τα βαγόνια της αμαξοστοιχίας εμφάνιζε υπερβολικό επίπεδο ακτινοβολίας, με μια πηγή των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης να αποδίδει τις ενδείξεις στο γεγονός πως στο βαγόνι βρισκόταν ένας επιβάτης που υποβλήθηκε σε ακτινοθεραπεία για καρκίνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον σταθμό βρίσκονται επίσης ειδικοί από τη ρωσική υπηρεσία προστασίας καταναλωτών Rospotrebnadzor.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτη προσγείωση στο Ντακάρ για Boeing 767 της Ethiopian Airlines

Αμερικανικό F-16 το μαχητικό που συνετρίβη στη Γερμανία

Tags:
Μόσχα, ακτινοβολία, ραδιενέργεια, τρένο, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK