ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει υποσχεθεί να εξαπολύσει μία στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία ανατολικά του Ευφράτη τις επόμενες ημέρες, αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την απομάκρυνση των στρατευμάτων τους από την περιοχή.

Σύμφωνα με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) υπό την ηγεσία των Κούρδων, τουλάχιστον τρεις βομβιστές αυτοκτονίας του ISIS επιτέθηκαν την Τετάρτη στις στρατιωτικές τους θέσεις στη Ράκκα της Συρίας.

Οι SDF τόνισαν σε δήλωση τους ότι οι τρομοκράτες του ISIS «επωφελήθηκαν από την επικείμενη τουρκική εισβολή», προσθέτοντας ότι «οι συγκρούσεις εξακολουθούν να βρίσκονται σε εξέλιξη».

Ωστόσο, οι SDF δεν παρείχαν περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τα θύματα ή τις ζημίες που προκάλεσε η τρομοκρατική επίθεση.

Η Ράκκα κατελήφθη από τις δυνάμεις της Συριακής αντιπολίτευσης το 2013 και στη συνέχεια από τον ISIS, ο οποίος στη συνέχεια κήρυξε την πόλη του de facto πρωτεύουσά του Χαλιφάτου. Το 2016, οι SDF, υποστηριζόμενες από τον συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, ξεκίνησαν μια εκστρατεία για την απελευθέρωση της πόλης. Η επιχείρηση κορυφώθηκε με τη μάχη της Ράκκα το 2017, η οποία τελικά έφερε την πόλη υπό τον έλεγχο των SDF.

Tags:
ΗΠΑ, Κούρδοι, Τουρκία, πόλεμος στη Συρία, Συρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK