ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η αμερικανική εφημερίδα είχε μεταδώσει ότι η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ρωσίας (GRU) είχε δημιουργήσει μία ομάδα επιλέκτων αλλά παραδόξως απρόσεκτων στρατιωτών για να διεξάγουν επιχειρήσεις «αποσταθεροποίησης» στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Το ρεπορτάζ των New York Times για την «Μονάδα 29155», ομάδα δήθεν εκτελεστών και σαμποτέρ, φτιαγμένη από τους πιο τρομακτικούς «βετεράνους των πιο αιματοκυλισμένων πολέμων της Ρωσίας» ακούγεται σαν από φθηνή νουβέλα, σχολίασε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Τέτοια δημοσιεύματα είναι, ας πούμε, από την κατηγορία της χάρτινης μυθοπλασίας» δήλωσε ο Πεσκόφ, μιλώντας σε δημοσιογράφους. Απαντώντας σε ερώτηση αν η Μόσχα ενδιαφέρεται για την «αποσταθεροποίηση της Ευρώπης» ο εκπρόσωπος απάντησε ξεκάθαρα « Με τίποτα».

«Φυσικά και ο πρόεδρος Πούτιν έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η Μόσχα ενδιαφέρεται στην οικοδόμηση καλών σχέσεων με την Ευρώπη συνολικά και με κάθε ευρωπαϊκή χώρα σε διμερές επίπεδο. Αυτό είναι κάτι για το οποίο έχει μιλήσει επανειλημμένα και έχει επιβεβαιώσει», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Στο δημοσίευμά τους οι New York Times χρεώνουν στην υποτιθέμενη «Μονάδα 29155» κάθε λογής εγκλήματα, από την απόπειρα αποσταθεροποίησης τη κυβέρνησης της Μολδαβίας, στην προσπάθεια και αποτυχία δολοφονίας Βούλγαροι εμπόρου όπλων, από την αποτυχημένη προσπάθεια κατάληψης του κτιρίου του Κοινοβουλίου στο Μαυροβούνιο, στην αποτυχημένη αποστολή δολοφονίας πρώην πράκτορα στην Αγγλία τον Μάρτιο του 2018 και άλλα.

Σύμφωνα με τους NYT η Ρωσία υποτίθεται ότι έχει εμπλακεί σε μυστικό «πόλεμο με τη δυτική φιλελεύθερη τάξη που αντιμετωπίζει ως υπαρξιακή απειλή» και έτσι χρησιμοποιεί δυνάμεις όπως η «Μονάδα» για τις «διασπαστικές» αποστολές στην Ευρώπη. Παρά την υποτιθέμενη σπουδαιότητα της αποστολής τη μονάδας, οι NYT κάνουν λόγο για σφιχτό προϋπολογισμό, προχειρότητα και αποτυχία όπου φαίνεται να πηγαίνουν.

Tags:
διάψευση, New York Times, δημοσίευμα, Ρωσία, Κρεμλίνο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK