23:25 04 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Τουρκία – Συρία: Η στρατιωτική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» (303)
0 0 0
Βρείτε μας

Νωρίτερα την Τετάρτη, οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις εξαπέλυσαν μία επίθεση εναντίον των κουρδικών ένοπλων ομάδων που δρουν στην περιοχή της Βόρειας Συρίας.

Η Άγκυρα ξεκίνησε μια στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία με σκοπό την αυτοάμυνα της, την καταπολέμηση της τρομοκρατικής απειλής και την εξασφάλιση της ασφάλειας των συνόρων της Τουρκίας, δήλωσε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος στα Ηνωμένα Έθνη Φεριντούν Σινιριόγλου σε επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

«Η Τουρκία ξεκίνησε την επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» στις 9 Οκτωβρίου 2019, σύμφωνα με το δικαίωμα της αυτοάμυνας ... για να αντιμετωπίσει την επικείμενη τρομοκρατική απειλή, να εξασφαλίσει την ασφάλεια των συνόρων της Τουρκίας και να εξουδετερώσει τους τρομοκράτες ξεκινώντας από τις παραμεθόριες περιοχές κοντά στα τουρκικά εδάφη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην επιστολή, ο απεσταλμένος σημείωσε ότι η Τουρκία προσπάθησε να επιλύσει τη σύγκρουση σύμφωνα με τα ψηφίσματα του ΣΑΗΕ πριν ξεκινήσει η επιχείρηση. Τόνισε επίσης ότι η Άγκυρα εξακολουθεί να δεσμεύεται να διευθετήσει την κρίση στη Συρία μέσω μιας πολιτικής λύσης, όπως περιγράφεται στην ανακοίνωση της Γενεύης και στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πομπέο: Δεν δώσαμε πράσινο φως στην Τουρκία για εισβολή στην Συρία

SDF: Τουρκική αεροπορική επιδρομή έπληξε φυλακή όπου κρατούνταν μέλη του ISIS

Θέμα:
Τουρκία – Συρία: Η στρατιωτική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» (303)
Tags:
Αντόνιο Γκουτέρες, στρατιωτική επέμβαση, επέμβαση, επίθεση, ΟΗΕ, Τουρκία, ΗΠΑ, Συρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK