ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Τουρκία – Συρία: Η στρατιωτική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» (303)
0 0 0
Βρείτε μας

Νωρίτερα, το απόγευμα της Τετάρτης ο Τούρκος πρόεδρος έδωσε εντολή για την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης της Άγκυρας στην βόρεια Συρία.

Οι Κούρδοι της Συρίας είναι διατεθειμένοι να αμυνθούν με κάθε τρόπο στην στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στο βόρειο τμήμα της χώρας, σύμφωνα με τον Αντιπρόσωπο του Δημοκρατικού Συριακού Συμβουλίου (SDC) για τις Ηνωμένες Πολιτείες και μέλος της Προεδρικής Επιτροπής Bassam Saker.

«Θα αμυνθούμε με οποιονδήποτε τρόπο [...] Δεν ξέρω τι να πω, έχει αρχίσει, ο λαός είναι πραγματικά σε κατάσταση πανικού τώρα και έχει αρχίσει πραγματικά, άρχισαν να βομβαρδίζουν», δήλωσε ο Saker.

Ωστόσο, η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία μπορεί να εμποδίσει τον αγώνα της SDF κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης Daesh.

«Το Πεντάγωνο δεν είπε ότι θα αποσυρθεί, ότι πως υπάρχει ένα πράσινο φως, ότι μας υποστηρίζουν να νικήσουμε, να συνεχίσουμε να παλεύουμε το ISIS», δήλωσε ο Saker, προσθέτοντας ότι «αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν ξέρω αν θα συμβεί γιατί οι δυνάμεις μας θα αμυνθούν».

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι ο στόχος της επιχείρησης είναι να εξουδετερώσει τις τρομοκρατικές απειλές κατά της Τουρκίας και να δημιουργήσει μια ασφαλή ζώνη.

Η Τουρκία βλέπει τις κουρδικές δυνάμεις στην Συρία ως επέκταση του Κόμματος Εργατών του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο έχει χαρακτηριστεί από την Άγκυρα ως τρομοκρατική οργάνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τούρκος πρέσβης σε γραμματέα ΟΗΕ: Με την επιχείρηση στην Συρία υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά μας

Τουρκία - Συρία: Όλες οι εξελίξεις από την επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» - Βίντεο, Φωτογραφίες

Πομπέο: Δεν δώσαμε πράσινο φως στην Τουρκία για εισβολή στην Συρία

Θέμα:
Τουρκία – Συρία: Η στρατιωτική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» (303)
Tags:
Τουρκία, ΗΠΑ, Κουρδιστάν, Κούρδοι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK