18:57 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Τουρκία – Συρία: Η στρατιωτική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» (299)
0 0 0
Βρείτε μας

Η στρατιωτική επιχείρηση ξεκίνησε την Τετάρτη. Η Τουρκία επιδιώκει να εκκαθαρίσει την περιοχή στο βόρειο τμήμα της Συρίας, από τις ένοπλες κουρδικές ομάδες αλλά και από τους μαχητές της ισλαμιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS.

Οι αρχές της Τουρκίας έχουν κινήσει δικαστικές διαδικασίες εναντίον 78 ατόμων για τη διάδοση «προπαγάνδας» στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης σε σχέση με την στρατιωτική επίθεση της Άγκυρας στο βόρειο τμήμα της Συρίας, ανέφερε την Πέμπτη η Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας της Τουρκίας.

«Από την αρχή της επιχείρησης, έχουν ξεκινήσει οι απαιτούμενες δικαστικές διαδικασίες εναντίον 78 ατόμων, για την υποκίνηση μίσους στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης και σε διάφορους ιστότοπους καθώς και την χρήση προπαγάνδας υπέρ τρομοκρατικών οργανώσεων. Θα συνεχίσουμε την καταπολέμηση της εγκληματικότητας σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένου του εικονικού τομέα», ανέφερε η Διεύθυνση σε δήλωση.

Η Τουρκία θεωρεί τις κουρδικές δυνάμεις στη Συρία ως παρακλάδι του Κόμματος Εργατών του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο έχει χαρακτηριστεί από την Άγκυρα ως τρομοκρατική οργάνωση. Οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) είναι η ένοπλη πτέρυγα του κόμματος.

Η τουρκική επίθεση στη Βόρεια Συρία καταδικάστηκε ως επιθετικότητα από τη Δαμασκό. Η Ρωσία κάλεσε την Τουρκία να αξιολογήσει την κατάσταση προκειμένου να μην παρεμποδίσει τις προηγούμενες προσπάθειες για τη διευθέτηση της συριακής κρίσης.

Η επιχείρηση έχει επίσης επικριθεί από περιφερειακές χώρες και μπλοκ, συμπεριλαμβανομένου του Αραβικού Συνδέσμου και των δυτικών κρατών, συμπεριλαμβανομένων των μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τραμπ: Μεταφέραμε δεκάδες μαχητές του ISIS στην Συρία εν μέσω της τουρκικής επίθεσης

Τούρκος πρέσβης σε γραμματέα ΟΗΕ: Με την επιχείρηση στην Συρία υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά μας

 

Θέμα:
Τουρκία – Συρία: Η στρατιωτική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» (299)
Tags:
Ρωσία, ΗΠΑ, στρατιωτική επέμβαση, επέμβαση, επίθεση, Συρία, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK