ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Με ψήφους 238 υπέρ σε σύνολο 329, η βουλή της Ρουμανίας ενέκρινε την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης της πρωθυπουργού Βιόριτσα Νταντσίλα.

Η κεντροαριστερή κυβέρνηση της πρωθυπουργού Βιόριτσα Νταντσίλα βρέθηκε αντιμέτωπη με πρόταση μομφής, ένα χρόνο πριν τις εκλογές και έναν μήνα πριν τις προεδρικές εκλογές, στις 10 Νοεμβρίου.

Με ψήφους 238 υπέρ σε σύνολο 329, η βουλή της Ρουμανίας ενέκρινε την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης της πρωθυπουργού Βιόριτσα Νταντσίλα.

Η πρόταση με τίτλο «για την ανοικοδόμηση της Ρουμανίας, η κυβέρνηση Νταντσίλα πρέπει να πέσει άμεσα», πέρασε παρά την τοποθέτηση της πρωθυπουργού ότι στην πραγματικότητα η αντιπολίτευση δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές.

Πριν την κρίσιμη ψηφοφορία η Νταντσίλα εκτίμησε ότι οι αντίπαλοί της δεν είχαν ξεκάθαρο σχέδιο για τη διακυβέρνηση και ότι η θητεία της «δεν ήταν τέλεια» αλλά «εργαζόταν προς όφελος των Ρουμάνων».

Το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της Νταντσίλα έχασε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία το καλοκαίρι, μετά την αποχώρηση των Φιλελεύθερων και Δημοκρατικών από τη συμμαχία, μετά από διαφωνίες μεταξύ των οποίων ο κοινός υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Το Εθνικό Φιλελεύθερο Κόμμα (PNL) που κατέθεσε την πρόταση μομφής πανηγύρισε ότι «σταματήσαμε το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα από το να πλήξει τη Ρουμανία». Το κόμμα έχει κατηγορήσει την πρωθυπουργό για ανικανότητα και κακοδιαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Αναμένεται να οριστεί μεταβατική κυβέρνηση μέχρι τις εκλογές του 2020, εκτός αν η αντιπολίτευση βρει τρόπο να σχηματίσει κυβέρνηση.

Tags:
σοσιαλιστές, πρόταση μομφής, Ρουμανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK