10:27 07 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επεσήμανε με ανακοίνωσή του ότι δεν υπάρχει καμία απειλή για τη διεθνή ειρήνη και την ασφάλεια στα Βαρώσια, στην Αμμόχωστο.

Την εκτίμηση ότι οι συστάσεις του ΟΗΕ, αναφορικά με την εφαρμογή των ψηφισμάτων για την Αμμόχωστο, αποτελούν κατάχρηση των ψηφισμάτων αυτών, εξέφρασε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σε ανακοίνωσή του, το τουρκικό ΥΠΕΞ σημείωσε ότι οι συστάσεις ζητήθηκαν χωρίς λόγο από την ελληνοκυπριακή πλευρά.

Ανέφερε επίσης ότι δεν υπάρχει καμία απειλή για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια στα Βαρώσια, στην Αμμόχωστο.

Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι τα Βαρώσια αποτελούν τουρκοκυπριακό έδαφος, ενώ επεσήμανε πως τάσσεται στο πλευρό των Τουρκοκυπρίων.

ΟΗΕ: Όχι σε ενέργειες που δεν είναι σύμφωνες με τα ψηφίσματα

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εξέτασε την προσφυγή της Κύπρου σχετικά με τις απειλές της Τουρκίας για την Αμμόχωστο.

Με ανακοίνωσή του, το ΣΑ του ΟΗΕ ζήτησε να αποφευχθούν ενέργειες που αντιτίθενται ή θα αλλοιώσουν το πνεύμα και τις διατάξεις των ψηφισμάτων του 1984 και του 1992.

Σε ανακοίνωσή του το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών χαιρέτισε την «επαναβεβαίωση από πλευράς Συμβουλίου Ασφαλείας του Ψηφίσματος 2483 (2019) σχετικά με την ανάγκη εξεύρεσης μιας συνολικής, διαρκούς και δίκαιης λύσης στο κυπριακό πρόβλημα, στη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως αυτή καθορίζεται στα σχετικά Ψηφίσματα του Σώματος».

Η Τουρκία έχει επανειλημμένως εκφράσει την πρόθεση «ανοίγματος» της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου.

Την πρόθεση της Κύπρου να προσφύγει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, προκειμένου σε κλειστή συνεδρία να επαναβεβαιωθεί η θέση του στα ψηφίσματα 550 και 789, είχε κάνει γνωστή ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

Διαβάστε ακόμα:

Νέα πυρά από την Τουρκία: Η ελληνική νοοτροπία φταίει για το αδιέξοδο στο Κυπριακό

«Προξενείο» στην Αμμόχωστο θέλει η Τουρκία: «Αυτά είναι τα σημεία παραβίασης του διεθνούς δικαίου»

«Τουρκικό προξενείο» στην Αμμόχωστο: «Η Τουρκία πρέπει να έχει συνέπειες»

Σχετικά:

ΟΗΕ προς Τουρκία για Αμμόχωστο: Όχι σε ενέργειες που δεν είναι σύμφωνες με τα ψηφίσματα
Tags:
Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, Νίκος Αναστασιάδης, τουρκοκύπριοι, ελληνοκύπριοι, Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ΟΗΕ, κατεχόμενα, Αμμόχωστος, Κυπριακό, Κυπριακή ΑΟΖ, Κύπρος, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK